”Der hænger en engel alene i skoven” af Samuel Bjørk

Gyldendal 2014 – 463 sider

”Der hænger en engel alene i skoven” er den første bog, jeg har læst af Samuel Bjørk, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at det heller ikke bliver den sidste. Bogen er virkelig spændende og ind imellem og barsk og grum.

En 6-årig pige bliver fundet hængt i en skov. Hun er iført en gammeldags dukkelignende kjole, og omkring hendes hals hænger et skilt med ordene ”Jeg rejser alene”.

Hun er ikke det eneste barn, der bliver fundet myrdet. Flere følger efter.

De to hovedpersoner, stjerneefterforskeren Mia Krüger og hendes chef, Holger Munch får virkelig deres sag for.

Det gør det heller ikke nemmere, da det viser sig, at de begge bliver personligt involverede i sagen, idet Holger Munchs 6-årige barnebarn Marion bliver bortført. Følelsesmæssigt kommer det naturligvis til at præge deres efterforskning.

Personkarakteristikkerne er bogen igennem fremragende. Man får et virkelig godt indblik i, hvad der foregår i hovederne på mange af bogens personer.

Mia Krüger er en meget speciel kvinde. Hun er selvmordstruet, idet hun ønsker at følge sin søster i døden. Søsteren begik selvmord. Det er måske ikke helt realistisk i virkelig­hedens verden, at hun tilknyttes efterforskningen, men i fiktionens verden viser det sig, at det virker som god terapi for hende.

Hvad er op, og hvad er ned på det hele? Der kastes forskellige teorier i luften, og det medfører, at efterforskningen kommer til at foregå i mange miljøer, som også er velbe­skrevne.

Mia Krüger kommer på sporet af en forbindelse til en gammel, uopklaret sag om et kidnappet spæd­barn. Er de efterfølgende drab en hævn over politiets uformåen dengang? Og er der en kobling til den kristne sekt, der har slået sig ned på egnen?

Beskrivelsen af det, der sker i den kristne sekt, er yderst tankevækkende.

Jeg synes, at ”Der hænger en engel alene i skoven” er lidt for langtrukken. Der kunne godt være skåret mere ind til benet. Der går en del tid med snak, der efter min mening ikke fører handlingen ret meget videre. Det ærgrer mig, for var det overflødige skåret væk, havde man haft et virkeligt brag af en krimi.

Men så er det heller ikke værre, så derfor

4 krimihjerter af 5

Gyldendal 2014 – 463 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...