”Nomaden” af Lotte Petri og Hans Petter Hougen

Læst og lyttet til på MOFIBO

”Nomaden er andet bind i Lotte Petri og Hans Petter Hougens mørke krimiserie om drabsefterforskeren Sissel Jæger og retsmedicineren Harald Sejersen. Den første bog er ”Specialisten”, som jeg på det kraftigste vil anbefale, at man læser først.

Som følge af voldsomme hændelser, som Sissel kom ud for i ”Specialisten”, har hun haft orlov fra tjenesten, men er nu vendt tilbage.

Umiddelbart efter hun er begyndt på arbejdet igen, bliver der fundet et kvindelig i Kongelunden på Amager. Sissel bliver sat til at lede efterforskningen. Det viser sig, at kvinden er blevet dræbt på en særdeles sadistisk måde.

Lotte Petri evner virkelig at skabe en spændingsmættet og uhyggelig stemning. Med Hans Petter Hougen som medforfatter ved man, at beskrivelser af det, der er sket med et drabsoffer og alt det, der har med retsmedicin at gøre, er helt korrekt beskrevet.

Drabet i Kongelunden viser sig at have relationer til andre drab og barske hændelser i øvrigt. Det hele har noget at gøre med en person, som skjuler ting i jorden for at slette sine spor og aldrig opholder sig på ét sted ret længe – en nomade.

Tilfældighederne gør, at også krigen i Ukraine kommer til at spille en rolle. Vi følger bl.a. ”Nomaden”s anden hovedperson Holger Sejersen, der i sin egenskab af retsmediciner melder sig til at være med til at undersøge en massegrav i Ukraine med henblik på identificering af de døde.

Det, der sker i sådan en undersøgelse, giver takket være Hans Petter Hougen, som selv har deltaget i undersøgelser af massegrave, et yderst realistisk indblik i, hvad der sker.

Ud over at man følger den spændende drabsefterforskning, får man også et indblik i både Sissels og Haralds privatliv.

Sissels lillebror, som hun er tæt knyttet til, er indlagt på grund at nogle lammelser i benene. Harald datter bliver også indlagt på grund af et voldsomt kokainindtag. Det fylder selvfølgelig meget for Sissel og Harald – og det fylder også for meget i handlingen, synes jeg, og bremser ind imellem det flow, der ellers er i bogen.

Der er mange personer med i handlingen. Hovedpersonerne og de vigtigste personer i øvrigt får man et godt kendskab til.

Man har ikke svært ved at forestille sig de forskellige steder og miljøer, hvor handlingen foregår takket være bogens fine beskrivelser.

”Nomaden” er en drønspændende, uhyggelig og barsk krimi, hvor man følger en spændende efterforskning og får interessant viden om retsmedicin.

4 krimihjerter af 5

Reklame:

Læst og lyttet til på MOFIBO

”Nomaden” udkommer senere som trykt bog 24. august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...