CITY af Jesper Stein

Politikens forlag 2023 – 374 sider

Forlagets beskrivelse

Axel Steen støder frontalt sammen med gamle fjender og en fjern fortid i syvende bind af Jesper Steins succes-serie.
Der er gået to år, siden Axel Steen så den kriminelle lejesoldat Paven styrte ned i et frådende klippehav efter et blodigt opgør på den græske ø Karpathos.

Vejen tilbage til politiet har været lang, men Axel arbejder nu som ekspert i nye efterforskningsmetoder på Station City i København, efter han har taget en mastergrad i kriminologi på Cambridge University. Hans ekspertise er efterspurgt, men Axel er skeptisk, da en af politiets psykologer vil tage ham med ind i topsikrede fængsler for at tale om skyld og samvittighed med landets mest afstumpede drabsmænd. Det ændrer sig, da han ser Maj Lund i aktion over for de psykopatiske gerningsmænd, som pludselig viser nye sider og fortæller noget, der aldrig kom frem i retten. Hvad er det, hun kan?

Min anmeldelse

Jeg har læst Jesper Steins foregående seks fantastiske gode krimier om efterforskeren Axel Steen, så mine forventninger til CITYvar tårnhøje. De blev til fulde indfriet.

Bogen er fuld af spændende intriger. Hvad er op, og hvad er ned på det, som Københavns Politi og PET kommer ud for?

De mange implicerede politifolk og PET-agenter agerer på meget forskellig vis på det, som munder ud i jagten på Paven, som er kommet til København – og hvorfor?

Paven er en tidligere professionel dansk soldat, som har arbejdet for flere vestlige efterretningstjenester i Mellemøsten. Han er blevet smidt ud af specialstyrkerne pga. grådighed og lyssky handlinger – egenskaber som stadig præger hans liv.

Selv om Axel Steen ikke længere er aktiv efterforsker, men fungerer som ekspert i nye efterforsk­nings­metoder, som han underviser i, bliver han dybt involveret i jagten på ”Paven med det borgerlige danske navn, Søren Pape. Han har trukket et blodigt spor gennem Axel Steens tilværelse.

Sideløbende med jagten på Paven indgår Axel Steen i et samarbejde med den unge kriminalpsykolog Maj Lund. Det går ud på, at de to sammen besøger nogle af landets mest forråede forvaringsdømte for at tale med dem om skam og samvittighed.

Det kommer der nogle meget interessante samtaler og dramatik ud af.

Noget, som jeg blev meget grebet af i ”City”, er de mange flashbacks, der er til den periode i Axels Stens liv, hvor han var 14 år. Han boede i Risskov ved Aarhus, hvor hans far var læge på sindssygehospitalet – sådan blev det kaldt i folkemunde. Axel blev forelsket i Victoria, en jævnaldrende pige, som var indlagt på hospitalet, men som havde lov til at bevæge sig alene rundt uden for murene i begrænsede perioder.

Ingen tvivl om at deres kærlighed til hinanden har præget Axels liv.

Beskrivelserne af både personer og steder er virkelig gode.

Bogens slutning er overordentlig spændende.

Jeg glæder mig allerede til den næste bog om Axel Steen, og jeg er ikke i tvivl om, at noget af det, man får af ny viden om Axel i CITY vil blive uddybet en kommende bog.

Læs mine anmeldelser af Jesper Steins foregående 6 krimier på Findals Krimiside

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2023 – 374 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...