”Natjæger” af Line Holm og Stine Bolther

Politikens forlag 2023 – 405 sider

Forlagets beskrivelse:

I lastrummet på en efterladt varevogn på Østerbro ligger en død mand. Han er nøgen, lemlæstet og tydeligvis likvideret. Den dødes tilstand peger på et opgør blandt Københavns mest kyniske kriminelle, men efterforskerne Mikael Dirk og Frederik Dahlin har svært ved at få billedet til at passe.

Ufrivilligt rodes politihistoriker Maria Just ind i sagen, mens hendes eget liv er i opløsning. Hendes forhold til ungdomskæresten Jakob er forbi, Mikael Dirk har lagt afstand til hende, og oveni det, truer en nyansat forsker hendes karriere på Politimuseet.

Først da en afdød kvindes dagbog om en gammel uopklaret børnesag finder vej til hende, aner Maria en mulighed for at genvinde det tabte. I sin iver for at finde sandheden begår hun imidlertid en fejl, som risikerer at koste hende alt. På Christiansborg forsøger den skandaleombruste statsminister Troels Mejding at sikre sit eftermæle, men den verserende sag og den mystiske dagbog afslører lidt efter lidt fortidens synder og kaster skygger over statsministeren og flere magtfulde mennesker omkring ham.
Natjæger er tredje selvstændige bind i serien om Maria Just.

Min anmeldelse

”Natjæger” er den tredje bog i serien om politihistorikeren Maria Just. De to foregåendeer ”For barnets bedste” og ”Lovløs”.

På allerbedstevis fårLine Holm og Stine Bolther flettettilsyneladende helt forskellige hændelser sammen til en fantastisk velskrevet og spændende krimi.

Hvad er sammenhængen mellem en gammel sag om en forsvunden baby i 80’erne? En gammel jagtfest på et slot? Et nutidigt drab, hvor liget findes med afskårne hænder i en rustbunke af en varevogn? Et drab i Holland? ”Ja” eller ”nej” til atomkraft? Politiske intriger m.m.?

Efterforskerne Mikael Dirk og Frederik Dahlin fra Københavns politi skal forsøge at rede trådene ud.

Jeg synes virkelig, at Holm og Bolthers beskrivelse af politiarbejdet er særdeles velbeskrevet og realistisk.

Skæbnens uransagelige veje gør, at politihistorikeren Maria Just, også bliver involveret i opklaringen. Af forskellige årsager befinder hun sig ikke så godt på Politimuseet længere. 

Personerne beskrives virkelig godt. Der er tale om nogle rigtiginteressante typer.

Hvisman har læst de to tidligere bøger, som forfatterparret har skrevet, har man et særdeles godt kendskab til Mikael, Frederik og Maria og også til andre personer.

At Maria og Mikael tidligere har haft et forhold til hinanden skaber nogle udfordringer i opklaringsarbejdet.

Jeg må indrømme, at jeg ikke kunne se, hvordan de forskellige elementer i intrigen kunne kobles sammen, men efter endt læsning, gik det hele op i en helt logisk sammenhæng.

Jeg kunne selvfølgelig ikke undgå at tænke på de to børnebortførelsessager fra 60’erne, da spædbørnene Tina i 1965 og Basse i 1966 blev bortført. Tina blev lykkeligvis fundet, men Basse er aldrig blevet fundet.

Mon ikke netop Basse har spøgt i forfatterparrets hoveder, da de fik ideen til ”Natjæger”?

Jeg synes, at ”Natjæger” er en virkelig spændende og tankevækkende krimi, der viser, at fortidens synder kan være meget vanskelige at lægge bag sig.

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2023 – 405 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...