”Mordene på Helholm” af Inger Wolf

People’s 2023 – 363 sider

Fra bogens bagside

Det er 14 år siden, Agnes Vrangler sidst har sat sine ben på øen Helholm, hvor hun er vokset op. Og selvom Helholm ligger som en naturskøn turistperle i Kattegat, er Agnes´ minder fra det lille isolerede øsamfund forbundet med skyld, skam og fortielser. Hun har skabt sit eget liv i byen langt væk fra det klaustrofobiske Helholm og arbejder som journalist på en radiostation. Og til kærestens store fortvivlelse bruger hun al sin fritid på true crime-blog om uopklarede drabssager.

Da det er jul og hendes far ligger for døden, trodser Agnes fortiden og tager hjem til Helholm. Men kort tid efter hendes ankomst finder to drenge et menneskehoved i øens moseområde. Den bestialske forbrydelse sætter øboerne på den anden ende, mens en intens eftersøgning går i gang efter resten af liget.

Pludselig har Agnes en unik chance for at lave en personlig true crime-fortælling. Men sagen kræver, at hun genbesøger fortiden, og måske er Agnes ikke helt klar over, hvad det er, hun graver op i.

Min anmeldelse

MORDENE PÅ HELHOLM er første bind i Inger Wolfs nye krimiserieom journalisten Agnes Vrangler.

At Inger Wolf har valgt at lade sin nye krimiserie foregå på øen Helholm, synes jeg er interessant, fordi handlingen finder sted pået mindre afgrænset område.

Alle ved derfor næsten hvem hinanden er, og hvad man står for. De vigtigste personer får også læseren et godt kendskab til, da de er yderst godt karakteriserede.

Den hashrygende journalistAgnes Vrangler og den nye landbetjent på øen Rasmus Aagaard er dem, man kommer mest ind i hovedet på. Det er to virkelig dedikerede personer.

Man kan ikke undgå at føle med Agnes, der som ung følte sig tvunget til at forlade Helholm på grund af en tragiske begivenhed.

I de 14 år hun har boet på fastlandet bruger hun naturligvis tid på journalistarbejdet, men man hører også om, at hun har en blog med true-crime historier, som hun går meget op i.  

Da hendes far ligger for døden, ser hun sig nødsaget til at vende tilbage til Helholm, som hun ikke har besøgt, siden hun forlod øen.

Umiddelbart efter hun ankommer til øen, sker der et drab, som sætter krimiintrigen i gang. Drabet er meget spektakulært og barsk, og Agnes lader sig nu overtale af sin 14-årige niece, Mille til at lave en podcast om drabet. På den måde involverer hun sig mere og mere i sin egen private efterforskning, hvilket afstedkommer megen dramatik til sidst i bogen, men inden man kommer så langt i handlingen, sker der flere drab.

Alt imens at drabsefterforskningen finder sted med nogle betjente fra fastlandet under ledelse den nye landbetjent Rasmus og den afgående landbetjent Stig. kommer man om ad flere interessante temaer: Skyld, skam og fortielser, sladder i det lille samfund, kærlighed og utroskab, misbrug, butiksdød, toneangivende familier, mere eller mindre anderledes personer m.m.

De, der læser mine anmeldelser ved, at jeg sætter pris på, at det politimæssige skal være i orden. Det er det ikke helt i ”Mordene på Helholm”, idet det er landbetjenten Rasmus og den afgående landbetjent Stig, der står for efterforskningen. Sådan er det ikke i virkelighedens verden, men jeg kunne godt glemme det, fordi det er en rigtig spændende bog, Inger Wolf har skrevet.

Selvfølgelig er jeg spændt på ogsåat læse den næste Agnes Vrangler-krimi.

4 krimihjerter af 5

People’s 2023 – 363 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...