”Stemmen fra jorden” af Inger Gammelgaard Madsen

Saga 2022 – 264 side

Fra bogens bagside

Efter et skænderi med sin storebror går 7-årige Lilly Danielsen en tur med familiens hund. Men hendes mor bliver urolig, da hun ikke kommer hjem som aftalt. Er hun blevet væk, fordi hun er så vred og ked af det, eller er der sket hende noget?
Den amerikanske politibetjent Mason Teilmann har et noget mere stilfærdigt arbejde hos Midt- og Vestjyllands Politi, end da han var drabsefterforsker med speciale i drab på børn i sin hjemby New Orleans. Han er plaget af fortidens spøgelser, selvom hans danske kone hjælper ham, så godt hun kan. Da han får overdraget sagen om Lilly Danielsens forsvinden, får han brug for al den træning og erfaring, han har med sig fra USA, men de ubehagelige minder rumsterer…

Min anmeldelse

”Stemmen fra jorden” er første bind i Mason Teilmann-serien.

Inger Gammelgaard Madsen har skrevet en virkelig spændende krimi, som ind imellem ikke er rar læsning, da bogen handler om børnelokkere og pædofili.

Det er vigtigt at pointere, at “Stemmen fra jorden” på intet tidspunkt indeholder grænseoverskridende beskrivelser.

Handlingen tager sit udgangspunkt, da den 7-årige Lilly Danielsen, som bor med sin familie i Voel ved Silkeborg, går en tur med familiens hund efter et skænderi med sin storebror. Hun kommer ikke tilbage fra gåturen.

Politiet tilkaldes og en eftersøgning går i gang. Man frygter det værste, da det ikke umiddelbart lykkes at finde pigen.

Inger Gammelgaard Madsen evner på bedste vis at beskrive bogens personer. Man føler virkelig med den forsvundne Lillys forældre. En lille dreng med Downs Syndrom indgår også i handlingen, og beskrivelsen af ham rammer plet.

Man har helt bestemt heller ikke vanskeligt ved at forestille sig de personer, som politiet kommer i forbindelse med i eftersøgningen af Lilly. Det er virkelig nogle interessante og forskellige mennesketyper.

Politifolkene fremstår også tydeligt. Man møder politifolk både fra beredskabet og personfarlig kriminalitet.

Den ledende efterforsker er en indvandret amerikansk efterforsker, Mason Teilmann, som har fået ansættelse hos Midt- og Vestjyllands politi.

Handlingen ses fra forskellige personers synsvinkel. Jeg synes, det kan være lidt vanskeligt at forholde sig til, når synsvinklen er et barns, i og med at beskrivelsen af barnets tankegang kan synes for voksen.

Jeg synes rigtig godt om beskrivelserne af de steder, hvor handlingen foregår. Man kommer bl.a. på en gård med gammeldags grisehold. Jeg kan så tydeligt se gården for mig – ja, også den møgbeskidte bondemand.

Desværre er bogens tema med børnelokkere og pædofile jo noget, man alt for tit hører og læser om, så derfor er “Stemmen fra jorden” både relevant og tankevækkende.

4 krimihjerter af 5

Saga 2022 – 264 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...