“Mestermanden” af Morten Remar

Superlux 2022 – 325 sider

Min anmeldelse

“Mestermanden” er den tredje del i Fink-serien om journalisten Jakob Fink. Jeg har læst den første “Skyggemord”. Den anden bog i serien ”Skalpel” har jeg ikke læst.

Selv om de to foregående bøger for så vidt er afsluttede bøger, hænger de alligevel sammen med “Mestermanden”, og den sammenhæng, følte jeg ikke, at jeg havde nok indblik i.

“Mestermanden” foregår hovedsageligt i Viborg og nærmeste omegn. Jeg synes, det er godt, når en krimi ikke altid foregår i en af de danske storbyer.

Bogens ene hovedperson, journalisten Jakob Fink er blevet ansat som ghostwriter hos den velhavende advokat og tidligere specialanklager Max Stangenberg.

En morgen finder Jakob Max Stangenberg dræbt på meget brutal vis. Henover hans bryst står der skrevet med tusch: Mestermanden.

Bogens anden hovedperson er politikommissær Josefine Fischer fra Viborg Politi, der står i spidsen for efterforskningen. Hun er  dygtig og tiltalende. Med undtagelse af en utiltalende bornholmer består efterforskningsholdet af sympatiske, dedikerede politifolk.

Så sker der et nyt drab. Drabsmetoden er den samme som ved det første drab.

Hvorfor skulle de to ofre dø? Der bliver fremsat flere teorier. Hævn- og strafmotivet er de fremherskende. Gamle dages betegnelse for en bøddel var Mestermanden.

Handlingen er både realistisk og spændende. Der er fine person- og miljøbeskrivelser.

Da opklaringen – som er meget tankevækkende – kommer for en dag, forstår man til fulde, hvorfor drabene er blevet begået.

Jeg kunne godt have undværet den megen snak om graviditet og “føle-føle”, der er med i “Mestermanden”, men ser jeg bort fra det, er der tale om en rigtig god krimi.

 4 krimihjerter af 5

Superlux 2022 – 325 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...