”Specialisten” af Lotte Petri og Hans Petter Hougen

People’s 2022 – 380 sider

Min anmeldelse

”Specialisten” er 1. bog i krimiserien ”Udyret”. Serien er blevet til i et samarbejde mellem en kendt krimiforfatter og en kendt retsmediciner. 

En bestialsk seriemorder, der har godt styr på menneskets anatomi og ved alt om partering, er løs i København.

Flere drab bliver begået. Efter et af drabene parterer drabsmanden liget og udstiller de adskilte legemsdele på grufuld og meget makaber vis.

Drabsefterforsker Sissel Jæger bliver sat på sagen og i et snævert samarbejde med retsmediciner Harald Sejersen gør de sig de ihærdigste forsøg på at finde gerningsmanden.

Efterhånden finder de ud af, at drabsmanden på en eller anden måde kan sættes i forbindelse med Rigshospitalet, men hvordan?

”Specialisten” er en realistisk krimi, og det med at et drabsoffer parteres, har man desværre også set eksempler på i virkelighedens verden.

Personerne er velbeskrevne. Man kommer til at kende Sissel og Harald særdeles godt, og det har en god effekt, at man hører, at en efterforsker og en retsmediciner er rigtige mennesker af kød og blod som også har et privatliv.

Steder og miljøer beskrives også på bedste vis. Det er en virkelig eminent beskrivelse, man får af, hvordan der ser ud på Retsmedicinsk Institut, og hvordan arbejdet foregår. Her fornemmer man i allerhøjeste grad, at Hans Petter Hougen har haft stedet som arbejdsplads i mange år. Jeg har aldrig før i en fiktionskrimi læst så præcise beskrivelser af denne ikke helt almindelig arbejdsplads.

Hvis man som jeg går op i, at det efterforskningsmæssige skal være i orden og troværdigt i en krimi, så er ”Specialisten” også et utrolig godt eksempel herpå.

Her er i høj grad tale om en superspændende politikrimi.

Jeg vil virkelig glæde mig til at læse den næste bog i serien.

5 krimihjerter af 5

People’s 2022 – 380 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...