”Intet” af Catherine Ryan Howard

Forlaget Zara 2021 – 338 sider

Min anmeldelse

”Intet” er skrevet af den irske forfatter Catherine Ryan Howard. Hende har jeg ikke tidligere læst noget af. Jeg må sige, at det blev et rigtig godt nyt bekendtskab.

Det er længe siden, jeg har læst en thriller med en så spændende og genialt udtænkt opbygning.

Som 12-årig overlevede Eve Black som den eneste drabene på hendes mor, far og lillesøster begået af den berygtede seriemorder ”Intetmanden”.

Denne grufulde handling har selvfølgelig sat sig dybe spor i Eve, så hun beslutter sig for at skrive en true crime om ”Intetmanden”, som også har overfaldet og dræbt andre. Man hører nu, hvordan hun griber opgaven an. Bl.a. får hun et nært samarbejde med politiefterforskeren Ed Healy,

Allerede få sider inde i ”Intet” ved læseren, hvem ”Intetmanden” er. Han hedder Jim Doyle og er efterhånden blevet 63 år og har job som sikkerhedsvagt i et stormagasin efter at have arbejdet som politibetjent i 30 år. Siden drabene på Eves familie for næsten 20 år siden, har han ikke begået andre drab.

En dag opdager Jim til sin forfærdelse, at Eve har udgivet en bog, ”Intetmanden”, som fra ende til anden beskriver politiets efterforskning af drabene på hendes familiel, samt hvordan hendes liv har formet sig efterfølgende og hvilke tanker, hun har gjort sig, fra hun var 12 år til nu.

Jim får straks købt bogen og går i gang med at læse den.

Læseren læser nu Jim Doyle over skulderen, når han læser ”Intetmanden”. Samtidig hører vi om det liv, han lever både på sit arbejde og derhjemme med sin familie.

Han opdager hurtigt, hvor faretruende tæt Eve er på at finde frem til sandheden. Han indser, at hun ikke giver op, før hun har fundet ham. Han har intet andet valg end at stoppe hende, inden hun finder ham.

”Intet” er en barsk thriller. Det, Jim Doyle gjorde ved sine ofre, er ikke rar læsning, men jeg synes ikke, der svælges i beskrivelserne, som virker meget realistiske.

Personbeskrivelserne af både Eve og Jim Doyle er meget troværdige. De har jo hver især store problemer at kæmpe med, idet de begge vil finde frem til den anden – ganske vist med forskellige motiver.

Også bogens andre personer fremstår tydeligt.

Det er også meget let at forestille sig de forskellige miljøer og steder, der beskrives i bogen.

Opbygningen af ”Intet” med en bog i bogen vanskeliggør ikke læsningen, men gør, at den bliver yderst intens, og at man kommer rigtig godt ind i hovedet på både Eve og Jim Doyle.

Titlen på bogen ”Intet” og titlen på bogen i bogen ”Intetmanden” hentyder til, at Jim Doyle intet efterlader sig på gerningsstederne.

En virkelig fremragende thriller.

5 krimihjerter af 5

Forlaget Zara 2021 – 338 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...