“Mysteriet om Jenny” af Arne Woythal

Byens Forlag 2021 – 334 sider

Min anmeldelse

Den 62-årige kriminalassistent Ringgaard fungerer ikke optimalt som drabsefterforsker i København. Han er udbrændt og savner sin kone, Ellen som døde for to år siden.

Han takker derfor ja til en nyoprettet stilling som landbetjent i Kongsvig – en fiktiv by – i Sydøstsjælland.

På god vis får man en meget fin beskrivelse af den lille by, og samtidig præsenteres man for nogle af dens indbyggere.

Umiddelbart tyder det ikke på, at jobbet som landbetjent kræver den helt store arbejdsindsats af Ringgaard. Arbejdet indebærer mest af alt forkyndelser af fx manglende betaling af vægtafgift, indkaldelser til at møde op i retten af forskellige årsager o.lign. Det er ikke så meget, man hører om møderne med de mennesker, som han aflægger besøg hos. Det savner jeg lidt.

En dag, hvor han er ude at lufte sin hund Vind, møder han byens særling, der ud af den blå luft opfordrer ham til at finde ud af, hvad er skete med den unge kvinde, Jenny Laursen, der forsvandt for 20 år siden.

Ringgaard bliver nysgerrig og opsøger lokalpolitistationen, hvor han får udleveret arkivmaterialet, der belyser sagen.

Jo, mere han studerer sagen, jo mere bliver han grebet af at komme til bunds i mysteriet. Han konstaterer også, at den efterforskning, der foregik for 20 år siden var meget mangelfuld.

Han opsøger de mennesker, der på den ene eller anden måde var impliceret i sagen. Disse mennesker beskrives på bedste vis.

Hans overordnede fra lokalpolitistationen synes, at Ringgaard bruger alt for meget tid på Jenny-sagen. Man betragter det nærmest som hans private efterforskning.

Det er virkelig interessant at læse om de betragtninger Ringgaard gør sig i forbindelse med granskningen af den gamle sag. Her mærker man til fulde, at Arne Woythal har 40 års erfaring som politimand. Man får virkelig generelt meget at vide om, hvordan politiet arbejder, når de efterforsker.

Man får også at vide, hvad der burde have været gjort, men ikke blev det, da Jenny Laursen forsvandt.

”Mysteriet om Jenny” er ikke en indviklet krimi. Den er lige ud ad landevejen. Der er ikke diverse forviklinger og fantasifulde handlingselementer. Jeg betragter bogen som en god politikrimi.

En del at bogen er også en fortælling om kærlighed mellem to lidt ældre mennesker, idet Ringgaard bliver forelsket i den midaldrende, alternative behandler Lærke Frost. Det er en lille sød fortælling.

I kølvandet på Jenny-sagen dukker flere tilfælde af forsvindingssager op fra fortiden. Jeg oplever dog, at det er lidt pudsigt, at netop som Ringgaard efterforsker de gamle sager, så forsvinder der igen en ung pige i lokalsamfundet.

Jeg synes også, at Ringgaard i sin efterforskning iværksætter nogle handlinger som jeg ikke tror, en landbetjent ville gøre uden, at det skete i meget nært samarbejde med sine overordnede.

Jeg synes, Arne Woythal har skrevet en særdeles god og spændende krimi.

”Mysteriet om Jenny” er første bind i serien om landbetjent Ringgaard i den lille by Kongsvig. Jeg venter spændt på bind to.

4 krimihjerter af 5

Byens Forlag 2021 – 334 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...