”Manden i tre dele” af Thomas Bagger

Forlagets beskrivelse

På en forblæst bakke i Sønderjylland finder politiet liget af en nøgen mand. Den døde er dækket til med en presenning og beskyttet mod vilde dyr af en ultralyds-skræmmer. Forvirringen er total, og det hjælper ikke ligefrem, da det viser sig, at manden døde tre dage tidligere og er blevet stjålet fra det lokale lighus. Men den nøgne mand er ikke forbrydelsen. Han er budskabet. Smøl Vold har i årtier skjult en langt mere spektakulær og gruopvækkende hemmelighed, der lynhurtigt får verdenspressens opmærksomhed.
To specialagenter fra enheden Task Force 14 tilkaldes fra København. Den gådefulde David Flugt og den excentriske Lucas Stage. Agenterne får en kølig modtagelse af de lokale politifolk og møder hård modstand i en landsdel, hvor folk køber deres gardiner nedrullede, og de flade marklandskaber kaster lange skygger. David og Lucas kommer hurtigt på sporet af en skræmmende seriemorder og jagten går ind. Men det, agenterne ikke ved, er, at de også jagter hinanden.
Manden i tre dele er en intens historie om skadelig kærlighed og giftig loyalitet.

Min anmeldelse

“Manden i tre dele” er en krimi om en grufuld seriemorder.

Inden morderen afsløres til sidst bliver læseren kastet rundt mellem forskellige ikke helt almindelige personer samt spektakulære steder.

Blandt stederne kan nævnes Smøl Vold – et voldanlæg på Broagerland i Sønderjylland – hvor man finder en massegrav med myrdede kvinder.

Et andet sted er spildevandsledninger under gaderne i byen Timisoara i det vestlige Rumænien, hvor der lever hjemløse med forbryderiske tilbøjeligheder.

Også en sønderjysk rigmandsvilla, en lystyacht og andre interessante steder og miljøer præsenteres man for. Alle steder møder man forskellige mennesketyper.

Af personer kan der nævnes familiemedlemmer, som alle har en eller anden tilknytning til en rigmandsfamilie, som ejer en af de største bygge- og anlægsvirksomheder i Sønderjylland. Der er en speciel præst, som har tilknytning til Indre Mission. Der en læge som ikke just lever op til den etik, som en læge bør udvise. Der er mennesker med kærestesorger. Der er ægtefæller som har problemer i ægteskabet. Der er utro ægtefolk. Der er sølle eksistenser osv.

Alle disse personer indgår i efterforskningen efter den seriemorder, der skjuler sine ofre i Smøl Vold.

Der er mange potentielle gerningsmænd. Som læser gætter man selvfølgelig med, men så nemt er det heller ikke.

Der er rigtig meget at holde styr på for politiet – ja og for læseren – så de to specialagenter David Flugt og Lucas Stage fra enheden Task Force 14 – en slags rejsehold – fra København, får virkelig deres sag for.

I øvrigt er disse to efterforskere temmelig specielle og vækker ikke ligefrem begejstring hos de lokale sønderjyske politifolk.

Jeg synes særdeles godt om bogen. Den er drønspændende, og der sker noget hele tiden. Jeg synes dog, at noget af det, der ind imellem sker i handlingen, er lidt urealistisk. Jeg ved godt, at det kan være med til at højne spændingsniveaet og gøre bogen til en ægte pageturner.

Jeg er meget spændt på at læse den næste krimi i Thomas Baggers nye serie.

4 krimihjerter af 5

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...