”Sov mit barn” af Anders Roslund

Modtryk 2021 – 386 sider

Min anmeldelse

At den svenske forfatter Anders Roslund er en fremragende forfatter fremgår igen med al tydelighed i hans nyeste spændingsroman ”Sov mit barn”.

At lade et emne som pædofili og vold mod børn være det bærende tema i en krimi, er ikke noget, man ofte ser. I ”Sov mit barn” følger man efterforskningen og optrevlingen af en international pædofilring.

Kriminalkommissær Ewert Grens fra Stockholms Politi – kendt fra Anders Roslunds fire forrige bøger – er kommet på sporet af en pædofilring. Uden sin overordnedes viden starter han i al hemmelighed sin egen efterforskning.

Man får en overordentlig grundig beskrivelse af, hvordan en efterforskning efter pædofile foregår. En meget stor del foregår på nettet. Det rent tekniske har Ewert ikke den store indsigt i, men takket være en dansk politikvinde og ung svensk mand, som Ewert har kendskab til, stykkes mere og mere sammen i Ewerts søgen efter oplysninger om pædofilringen.

For virkelig at komme i bund med efterforskningen må Ewert have hjælp af undercoveragenten Piet Hoffmann – også kendt fra de fire foregående bøger.

Det, som Piet og Ewert kommer ud for dels i virkeligheden og dels på nettet, er, at de får indsigt i den mørkeste af alle mørke verdener, hvor de må udkæmpe deres hidtil sværeste, farligste og mest modbydelige kamp.

Personbeskrivelserne er fremragende. Man får et helt eminent indblik i, hvad der foregår i hovederne på både Ewert og Piet. Man beundrer deres evner, og man føler med dem, når man læser om alt det, de må gennemleve i deres søgen efter oplysninger.

Beskrivelserne af de pædofile og deres handlinger vækker i høj grad væmmelse og afsky. Heldigvis skånes man for direkte beskrivelser af det, de foretager sig med de stakkels børn.

Man kommer rundt i mange forskellige miljøer, og de står lysende klare.

”Sov mit barn” er virkelig spændende og så er den i allerhøjeste grad tankevækkende.

Anders Roslund har ind imellem en forunderlig måde at skrive på. På bogens forside udtrykkes det således med et citat fra Skånske Dagbladet: ”Et stykke krimipoesi i de allermørkeste nuancer”.

”Sov mit barn” er en fremragende krimi med en grum og overraskende slutning.

5 krimihjerter af 5

Modtryk 2021 – 386 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...