“Inden skyerne kommer” af Mari Jungstedt

People’s 2021 – 288 sider

Min anmeldelse

”Inden skyerne kommer” er første del i Mari Jungstedts nye serie ”Malaga-serien”.

Handlingen starter med, at en kontroversiel anklager bliver fundet myrdet efter, at han er blevet skubbet ned i en dyb afgrund i bjergbyen Ronda ikke så langt fra Malaga.

En skilsmisseramt svensk kvinde, gymnasielæreren Lisa Hagel har købt en faldefærdig villa i en landsby i nærheden. Selv om hun har været igennem en svær skilsmisse, har hun mod på at etablere sig som svensk-spansk tolk. Hun er åbenbart også en rigtig handywoman, for hun går selv i gang med at renovere villaen nærmest samme dag, som hun flytter ind.

I løbet af mindre en uge i det spanske føler hun sig hjemme. Hun har et par veninder i området, og så begynder hun at gå til flamencodans. Her møder hun efterforskeren Hector Correa. Han er i gang med at efterforske drabet på anklageren, og vupti er Lisa også inddraget i efterforskningen som tolk.

Efterfølgende sker der endnu et drab, hvor der trækkes spor tilbage til blodige begivenheder i Franco-tiden i starten af 1970’erne.

Undervejs i den nutidige handling får man i glimt kendskab til begivenheder, der skete i de sidste år af Francos regeringstid.

At Franco-tiden kommer til at spille en stor rolle i handlingen er med til at gøre plottet spændende og interessant.

Beskrivelserne af personerne er udmærkede. Flere af dem har problemer at slås med – enkelte tynges af psykiske problemer.

Beskrivelserne af natur og lokaliteter, man befinder sig i, er aldeles fine. Også beskrivelserne af miljøerne, hvor personerne bor og lever er fine.

”Inden skyerne kommer” er på mange områder en decideret femikrimi. Man hører en mængde om boligindretning, madopskrifter, restaurantbesøg, venindesnak, flamencodans, kærlighed og utroskab, skilsmisse mv. – alt for meget efter min smag.

Krimiplottet er glimrende og opklaringen er klar og velbeskrevet, men jeg synes trods alt, det er lidt overdrevet, at det netop er Lisa, der får afgørende betydning for, at drabsmanden fanges.

“Inden skyerne kommer” er en typisk Mari Jungstedt krimi, og jeg er ikke i tvivl om, at mange – nok især kvinder – vil synes om den.

3 krimihjerter af 5

People’s 2021 – 288 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...