”Blod ved daggry” af Palle Schmidt

Forlaget Avanti 2021 – 254 sider

Min anmeldelse

Hvis man er til en krimi af den actionprægede slags med voldsomme begivenheder som drab, skuddueller, eksplosioner, mishandling og heftige slagsmål, så vil ”Blod ved daggry” absolut være sagen.

Den kriminelle Hauge, som også er hovedperson i Palle Schmidts to foregående bøger, ”De efterladte” og ”Ulv blandt ulve”, er lige blevet løsladt fra fængslet, og hans kriminelle tavle er for så vidt blevet visket ren efter hans hjælp med opklaringen af et drab inden for murene. Det at komme ud i samfundet igen er imidlertid ikke nogen dans på roser. Kæresten har forladt ham, og han er hjemløs.

Sådan er status, da rockerbossen Jimmy samler Hauge op, og tager ham med ud til en hytte i en skov, hvor der ligger en ældre død rocker. Jimmy ønsker Hauges hjælp til at finde ud af, hvad der er baggrunden for drabet.

Som det også var tilfældet i ”Ulv blandt ulve” er Hauge – det generer migi øvrigt, atjeg ikke kender hans fornavn – en noget anderledes privat efterforsker end de gængse.

Der bliver nu rodet op i nogle sager mellem to rockergrupper, hvilket medfører, at en rockerkrig er ved at bryde ud. Hauge er den eneste, der kan standse en sådan krig.

Palle Schmidt evner på en god måde at beskrive bogens personer, som alle mere eller mindre er tilknyttet rockermiljøet. Det gælder bådede unge og ambitiøse fyre, der gerne vil gøre et godt indtryk på de etablerede rockere, samt også de rockere, som er kommet op i årene og er blevet rockerpensionister.

Selvfølgelig kommer man også godt ind i hovedet på Hauge, som, selv om han er en hård gut, også har et blødt hjerte. Det kommer bl.a. til udtryk, når han gør sig nogle tanker om hunden Mollie, som ligger skudt ved siden af den dræbte rocker i hytten.

Som bogens titel ”Blod ved daggry” mere end antyder, er der meget blod i bogen, men Palle Schmidt kommer også ind på flere samfundsrelevante emner som fx, hvor vanskeligt det kan være at forlade en kriminel rockergruppe. Der er også lige et hip til de sociale myndigheders vanskeligheder med at håndtere personer, som er løsladt fra fængslet.

Palle Schmidt beskriver også på fin vis steder og miljøer. Man er slet ikke i tvivl om, hvordan en ulækker opgang og en lejlighed i et dårligt socialt boligbyggeri fremstår.

Jeg fornemmer klart, at Palle Schmidt har sat sig godt ind ind i rockerlivet, men jeg spekulerer trods alt på, om al den vold, der beskrives, er helt realistisk.

Når der kommer flere Hauge-bøger, læser jeg gerne med.

4 krimihjerter af 5

Forlaget Avanti 2021 – 254 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...