”Den tavse patient” af Alex Michaelides

Hvis man er til krimier, hvor det psykologiske stort set er omdrejningspunktet bogen igennem, kan jeg absolut anbefale ”Den tavse patient”. Jeg vil ikke bestride, at det psykologiske aspekt er noget, som mange læsere sætter pris på. Det gør jeg også selv, men her synes jeg, det fylder for meget.

Bogen handler om den anerkendte kunstmaler Alicia Berenson, der er gift med den lige så anerkendte modefotograf Gabriel Berenson. De to har – i hvert fald på overfladen – det perfekte liv og ægteskab, men en aften skyder Alicia Gabriel fem gange i hovedet, hvorefter hun nægter at tale.

Alicia anbringes på sikringsanstalten The Grove. Her bliver hun på det nærmeste overmedicineret og lever en tilværelse uden megen kontakt med de andre anbragte.

En yngre psykolog, Theo Faber har siden han hørte om dramaet med Alicia følt tranghaft trang til at arbejde med hendeHan har held til at blive ansat på The Grove.

Han forsøger gennem samtaler og andre terapeutiske tiltag at trænge ind i Alicias kringlede sind og få hende til at tale. Terapien bevirker, at Theos eget sind påvirkes på det kraftigste i bestræbelserne for at finde ud af, hvad der er op og ned på det drab, som Alicia sidder indespærret for.

Bogens personer karakteriseres på bedste vis. Miljøer og steder er også velbeskrevne. Det psykologiske aspekt spiller som nævnt en meget stor rolle.

Selv om ”Den tavse patient” også overrasker til sidst, var jeg desværre ikke helt fanget af handlingen, og jeg synes også, at noget af indholdet var lidt urealistisk i en bog, som ellers lægger op til realisme.

3 krimihjerter af 5

 Hr Ferdinand 2019 – 389 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som både e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...