”Hun skal leve” af Anders Roslund

”Hun skal leve” er den fjerde i rækken af svenske krimier om politiefterforskeren Evert Grens og civilagenten Piet Hoffmann. De tre foregående er ”3 sekunder”, ”3 minutter” og ”3 timer”. De to førstnævnte er skrevet sammen med forfatterkollegaen Börge Hellstrøm. De tre førstekrimier er hver især fantastisk gode og overordentlig spændende, men jeg må indrømme, at ”Hun skal leve” er toppen af poppen. Hold da op hvor en pageturner.

En familie på fem personerblev for 17 år siden udslettet med undtagelse af en lille pige på 5 år. Nogle nutidige drab i det kriminelle miljø i dagens Sverige, hvor drabsmetoden – to skud anbragt på en særlig måde i hovedet på ofrene – er identisk med metoden for 17 år siden.

Evert Grens efterforskede drabene dengang og gør det også nu.

Civilagenten Piet Hoffmannblev på forskellig vis i de tre foregående bøger dybt involveret i sager, som blev efterforsket af Evert Grens. Det samme sker igen, da Piet Hoffmann udsættes for nogle alvorligetrusler, der vedrørerhans kone og tre børn. Truslerne kan kobles sammen med den efterforskning af skuddrabene, som Evert Greens er i gang med.

Nu kommer det til et væld af dramatiske begivenheder, hvor våbensmugling er omdrejningspunktet. Man sidder nogle gange med nerverne uden på tøjet, fordi spændingen er så intens.

Ud over en lang række højdramatiske begivenheder, indeholder bogen også mange rørende scener. Dels på grund af at børn er involveret og dels på grund af, at der udspiller sig stærke følelser mellem bogens personer.

I ”Hun skal leve” optræder der særdeles mange interessante personer, både når det drejer sig om helte og omskurke. De fremstår hver især meget tydeligt.

På bedste vis beskrives også bogens mange miljøer og forskellige steder bl.a. i Albanien.

Bogens indhold, hvad diverse problemstillinger angår, er relevante og aktuelle.

Man kan kun beundre Anders Roslund for hans store viden om organiseret kriminalitet. Det må virkelig have indebåret en kolossal research at kunne skive ”Hun skal leve”.

Med store forventninger ser jeg frem til den næste bog af Anders Roslund.

5 krimihjerter af 5

Modtryk 2019 – 440 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget’’

Bogen findes på MOFIBO som både e-bog og lydbog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...