”Jæger” af Walther Rebernik

Byens Forlag 2019 – 366 sider

Min anmeldelse

Den debuterende forfatter Walther Rebernik har med ”Jæger” skrevet et brag af en spændingsroman. Det er godt at opleve, at en debutant har evnet at skrive på en måde, der gør ham ligeværdig med mange af tidens gode spændingsbogs- og krimiforfattere.

Som det står på bogens bagside, er ”Jæger” en rå fortælling om forbrydelse og hævn – og om kærlighed, der opstår de mest uventede steder. Handlingen starter i København, tager os til Sverige og ender i et blodig opgør i Norditalien.

Bogen har fire hovedpersoner: Hannah, som er specialkonsulent for Københavns Politi, Markus, som lever på samfundets bund, Patrick, som er anklager i København og Rato – ekssoldat fra Balkan og den, der har taget magten i Københavns underverden.

Bogens handling ses i mere eller mindre grad fra disse fire personers synsvinkel, hvilket gør, at man som læser får en fantastisk indsigt i deres tanker og handlingsmønstre.

Man får ligeledes en meget fin beskrivelse af de miljøer, som personerne dels kommer fra og dels færdes i. I den forbindelse læste jeg med stor interesse beskrivelserne af Markus’ barndomsmiljø i Særslev og hans relationer til Bogense. Det er steder, jeg ofte kommer.

Bogens meget store tema er hævn, hvilket afstedkommer, at ”Jæger” ofte bliver meget voldsom og brutal samtidig med, at der hele tiden sker noget i bogen.

Handlingen sættes i gang ved et voldsomt drab på en serbisk gangster på herretoilettet i Københavns Byret. Man følger nu politiets efterforskning i bestræbelserne på at finde drabsmanden. Samtidig følger man forbrydernes jagt på samme gerningsmand, så de kan få hævn.

Jeg kan sagtens forestille mig, at meget af det, man præsenteres for i bogen sagtens kunne sket i virkelighedens verden. Når det så er sagt, mener jeg også, at visse handlingselementer trods alt får en ekstra gang kulør, men som jeg ofte skriver i mine anmeldelser, så kan velskrevne spændingsbøger nemt rumme det.

Den usædvanlige kærlighedshistorie, der forekommer, får en stærk indflydelse på bogens handling.

”Jæger” er et pletskud af en debut-spændingsroman. Jeg er helt sikker på, at Walter Rebernik har flere skud i bøssen.

5 krimihjerter af 5

Byens Forlag 2019 – 366 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen kan læses som e-bog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...