”3 timer” af Anders Roslund

Modtryk 2018 – 382 sider

Min anmeldelse

”3 timer” indgår i serien om den svenske politikommissær Ewert Grens og civilagenten Piet Hoffmann.

De to første bøger i serien var ”3 sekunder” og ”3 minutter”. Jeg mener godt, man kan læse denne bog uden at have læst de to foregående. Der, hvor det er nødvendigt, får man oplysninger, der relaterer til de to foregående bøger i serien.

Temaet i ”3 timer” er bådflygtninge fra Afrika. På forbilledlig vis beskrives, hvordan kyniske bagmænd tjener styrtende med penge på først opsamle flygtninge i Afrika og dernæst sejle dem over Middelhavet til Europa.

Handlingen tager sin begyndelse, da man i Stockholms havn finder en container med over 70 døde flygtninge. En efterforskning med politikommissær Ewert Grens i spidsen tager nu sin begyndelse.

På allerbedste vis får man en karakteristik af Ewert Grens, som en meget dygtig efterforsker, men også som en mand, som må føre nogle indre kampe med sig selv.

For at forsøge at komme til bunds i baggrunden for tragedien med de mange døde menneskeri containeren, tager Ewert Grens kontakt til civilagenten Piet Hoffmann, som dog ikke længere arbejder som civilagent, men nu som sikkerhedsvagt for de fødevaretransporter, som FN foretager i hungersnødsramte områder af Afrika.

En lige så god karakteristik får man af Piet Hoffmann. Hans kriminelle baggrund og hans arbejde som civilagent til trods, er han også en mand med dybe følelser. De kommer især frem, når han er sammen med sin kone Zofia og deres to drenge, og når han langt fra hjemmet i Sverige tænker på dem.

Man følger, hvordan efterforskningen skrider frem. Det er yderst spændende læsning.

Man får også et særdeles fint indblik i, hvordan de bagmænd er, der på modbydelig vis organiserer flygtningestrømmen til Europa.

Miljøbeskrivelserne er fremragende. Man kan sagtens køre en indre film og forestille sig hvordan der ser ud i de forskellige miljøer.

Mange steder i er handlingen intens spændende. Det er lige før, man bider negle. Samtidigmå jeg dog erkende, at bogen flere steder må siges at være urealistisk, men i en bog af denne kvalitet, betyder det ikke noget, for det er kun med til at understrege alt det forfærdelige, der sker.

Ud over den voldsomme handling beskriver Anders Roslund også, hvordan mennesker må hele følelsesregistret igennem, når de udsættes for umenneskeligt pres.

Jeg tror ikke, mange vil kunne forestille sig bogens afslutning.

Jeg ser meget frem til at skulle læse Anders Roslunds næste bog ”Hun skal leve”, hvor også Ewert Grens og Piet Hoffmann er hovedperson.

5 krimihjerter af 5

Modtryk 2018 – 382 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen kan læses både som lyd- og e-bog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...