”Pitbull” af Anne Mette Hancock

Lindhardt og Ringhof 2020 – 340 sider

Min anmeldelse

”Pitbull” er Anne Mette Hancocks tredje selvstændige krimi med journalisten Heloise Kaldan og drabsefterforskeren Erik Schäfer som hovedpersoner. De to foregående bøger er ”Mercedessnittet” og ”Ligblomsten”.

I forbindelse med sit arbejde som dagbladsjournalist i København skal Heloise skrive en artikel om frivilligt vågearbejde hos Røde Kors. For virkelig at kunne sætte sig ind i vågearbejdet bliver hun selv vågekone hos den døende Jan Fischhof.

De episoder, der flere steder i bogen fortæller, hvad vågekoner foretager sig i forbindelse med vågearbejdet er fint beskrevet

Heloise kommer til at synes rigtig godt om Jan Fischhof, som også kommer til at sætte pris på hende.

En dag fremkommer Jan med nogle usammenhængende ytringer om bibelske sanktioner og blod og alt muligt andet spooky. Han mere end antyder, at han engang har været indblandet i drab.

Hermed er krimiplottet sat i gang, idet Heloise sætter sig for at finde ud af, hvad der er op og ned på Jans ind imellem forblommede udsagn.

Med hjælp fra drabsefterforsker Erik Schäfer, der har sine forbindelser i orden, peger sagen i retning af Gråsten- og Sønderborg-området.

Heloise tager derfor til Sønderjylland, hvor to forsvindingssager – eller er der tale drab? – bliver omdrejningspunktet for hendes videre arbejde. Det bliver dog ikke et nemt arbejde for hende, når både politi og de pårørende lyver, så det bliver en farlig sag, der er meget mere kompliceret end først antaget.

Selv om mange, der læser ”Pitbull”, i forvejen kender Heloise og Schäfer, er beskrivel­serne af dem fortsat fine og vedkommende, og nye læsere vil hurtigt lære dem at kende og sætte pris på dem.

I den sønderjyske landsdel møder hun mange forskellige personer, som er yderst velbeskrevne.

Heloise udsættes for mange forskellige og troværdige situationer, hvoraf nogle er meget spændingsfyldte og dramatiske.

Jeg værdsætter meget, at Anne Mette Hancock lader den største del af handlingen forgår i det sønderjyske område, idet mange krimier foregår i storbyer.

Miljøbeskrivelserne er  særdeles fine.

Det politimæssige er i orden. I øvrigt er det interessant, at en efterforskning i Sønderjylland er anderledes end en efterforskning i København. Det, at så mange mennesker i et efterforskningsområde kender hinanden, betyder rigtig meget.

Adskillige kapitler slutter med en form for cliffhanger, som bevirker, at bogen kan være svær at lægge fra sig. Man skal bare videre!

Jeg er meget begejstret for bogen med dens spændende handling og overraskende plot.

Anne Mette Hancocks ”Pitbull” bider sig fast i haserne på læseren og bliver hængende der til sidste side.

5 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2020 – 340 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen kan læses som lyd- og e-bog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...