”Dåseskjul” af Matthew Arlidge

Jentas 2019 – 348 sider

Min anmeldelse

Jeg, der har læst de fem foregående bøger af Matthew Arlidge, havde meget store forventninger til ”Dåseskjul”, og jeg blev bestemt heller ikke skuffet. Det er vigtigt at være opmærksom på, at Matthew Arlidges bøger skal læses i den rigtige rækkefølge: ”Okker gokker”, ”Bro Bro Brille”, ”Dukkehuset”, ”Tampen brænder” og ”Kongens efterfølger”.

Det er muligt, at der engang imellem er scener i bogen, der er lidt for fantastiske, men det glemmer man, fordi de indgår i en bog, hvor spændingsniveauet er meget højt.

Drabsefterforskeren Helen Grace, som er hovedpersonen i de fem foregående bøger af Matthew Arlidge, blev i den foregående bog, ”Kongens efterfølger”, sigtet for drab på tre personer. Nu må hun lide den tort at sidde varetægtsfængslet og vente på sin retssag i et nedslidt og uhumsk fængsel med langtidsdømte kvinder, der har begået forbrydelser af værste slags.

Vi hører om de magtkampe, der udspiller sig mellem de indsatte kvinder, og også om den nedværdigende behandling de udsættes for af især de mandlige fængselsbetjente.

Beskrivelsen af fængselsforholdene og de personer, der befinder sig her – både indsatte og ansatte – er fortræffelige.

De dårlige forhold, der hersker i fængslet, munder ud i et decideret fængselsoprør.

Ikke nok med det. Mens Helen Grace er fængslet, sker der drab på nogle af de indsatte. Selv om udefra kommende politifolk forestår efterforskningen, foretager Helen Grace sin egen efterforskning. Det er ikke nemt, da hun hele tiden skal kigge sig over skulderen af frygt for de fanger, der vil sidde på magten, en modbydelig mandlig fængselsbetjent og den morder, der lurer i baggrunden.

Spændingen er meget intens.

Matthew Arlidge fortæller også indsigtsfuldt, hvordan familiemedlemmer til de dræbte indsatte reagerer på drabene og også, hvordan det er at være familie til en indsat.

Uden for murene kæmper politikvinden, der er Helens kollega og gode veninde, Charlie Brooks ihærdigtmed at finde beviser på, at Helen ikke er skyldig i de drab, hun er sigtet for. Til at begynde med efterforsker Charlie på egen hånd, idet det er meget vanskeligt for Charlie at overbevise sine overordnede om Helens uskyld, og hun må virkelig tage sine kampeSamtidig må man konstatere, at der også er brodne kar blandt politifolk. 

”Dåseskjul” er en intens spændende krimi. Jeg glæder mig meget til den næste bog i serien om Helen Grace.

5 krimihjerter af 5

Jentas 2019 – 348 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...