“Nemesis” af Chris Carter

Det er lige før, at man kan kalde “Nemesis” en fagbog om seriemordere, idet Chris Carter på eminent vis beskriver, hvad der foregår inde i hovedet på en seriemorder.

Inden man går i gang med læsningen af “Nemesis” vil det efter min mening være en rigtig god ide først at have læst Chris Carters bog “Ondskab”, idet den er hele baggrunden for det, der sker i “Nemesis”. For mit eget vedkommende betød det, at jeg genlæste ”Ondskab” for at blive opdateret. Jeg havde derfor fornøjelsen af at være i selskab med en seriemorder gennem mere end 900 sider. I “Ondskab” lykkedes det for Robert Hunter – Chris Carters sædvanlige hovedperson – at få seriemorderen Lucien Folter sat bag tremmer.

Min anmeldelse af ”Ondskab” kan læses her:

http://www.findalskrimiside.dk/327761582/2327609/posting/ondskab-af-chris-carter

Det meget specielle ved Lucien Folter er, at han var bedste ven Robert Hunter, da de i sin tid studerede psykologi, men skæbnen ville, at Hunter blev politiefterforsker, og Lucien blev seriemorder.

I “Nemesis” lykkes det Lucien Folter at flygte fra fængslet. Han har to missioner –  delsvil han hævne sig på Hunter, fordi han var skyld i, at han blev sat i fængsel, og dels vil han med sig selv som forsøgsperson eksperimentere med forskellige typer drab for at se, hvilke følelser, de vækker i ham. De drab, han udfører, er på alle måder brutale og modbydelige.

Chris Carter evner på allerbedste vis at skildre, hvad der foregår inde i hovedet på en seriemorder, og også hvad der foregår i hovedet på en særdeles presset Robert Hunter.

Selv i en særdeles spektakulær efterforskningssag som denne, skildrer Chris Carter, at der ikke altid er et forbilledligt samarbejde mellem de forskellige efterforskningsafdelinger, der deltager i jagten på en forbryder af værste slags. Man kan undres, men heldigvis bliver det bedre.

I og med at Chris Carter benytter sig af suspence-skabende situationer – som er det begreb, der drejer sig om at delagtiggøre læserne i kommende hændelser, som bogens personer ikke har nogen anelse om vil ske – øges bogens spænding flere steder voldsomt.

Han viser en fantastisk indsigt i tekniske detaljer og forklaringer og beskrivelser af dette og hint. Beskrivelser som er med til at skabe troværdighed.

Chris Carters meget indgående forklaringer af mangt og meget, fylder efter min smag lidt rigeligt. Jeg mener godt, der i visse tilfælde kunne være skåret mere ind til benet. Fx stiller Lucien Robert Hunter over foren gåde, som han skal løse for at kunne forhindre at noget forfærdeligt sker. Skildringen af oplægget til og løsningen af denne gåde fylder for meget.

Selv om bogen fortæller om meget brutale handlinger, mener jeg ikke, at Chris Carter skriver for at skabe gys og gru. Han gør det for at skildre en virkelighed, der eksisterer.

Seriemordere af Lucien Felters type, der begår så mange spektakulære drab, som han gør, er sjældne, men i virkelighedens verden har man desværre også hørt om seriemordere, der har myrdet over langt over 100 mennesker, så ja, det er muligt.

Konklusion: En særdeles spændende psykologisk thriller, der er værd at gyse nattesøvnen i stykker med.

5 krimihjerter af 5

Jentas 2019 – 421 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...