”Havunger” af Helle Mogensen

People’sPress 2019 – 252 sider

Min anmeldelse

Der er nogle krimiforfattere, der kommer rigtig godt fra deres debut. En af dem er Helle Mogensen, som debuterer med ”Havunger”, som foregår i den fiktive nordjyske fiskerby Hvertsund med ca. 8000 indbyggere. Flere af dem har ondt i sjælen, og opsøger psykologen Anne Lebæk, som er bogens hovedperson.

Efter at være blevet skilt er Anne Lebæk er vendt tilbage til barndomsbyen efter 15 år i København.

En morgen skyller liget af en myrdet kvinde, Christel Birkenfeldt op på stranden. Hun var klient hos Anne, som sætter sig for at finde sandheden bag drabet.

Hendes undersøgelser kommer til at inddrage personer, som hun har kendt fra sin barndomog Anne erfarer, at nogle af dem også har hemmeligheder, der kan have noget at gøre med drabet.

På god og troværdig vis skildrer Helle Mogensen personerne. Ligeledes er hendes beskrivelser af Hvertsund med dens forskellige miljøer glimrende. Det er rart at læse om andre steder end lige de store byer som København og Aarhus. Selv om byen er fiktiv, føler jeg, at jeg har været der. Normalt plæderer jeg ellers for, at krimier skal foregå i eksisterende byer, men denne blanding af Hvide Sande, Hanstholm, Thyborøn og Hirtshals er fin.

Bogen kører stille og roligt med hovedvægten lagt på de psykologiske aspekter med temaer som kærlighed, utroskab, pillemisbrug, barndom og ungdom, forældre og børn, men der bestemt også dramatiske situationer og en overraskelse af de store, er der også blevet plads til.

På bogens forside står der ”En Anne Lebæk-krimi”. Det fortæller, at der kommer flere bøger med hende i hovedrollen. Jeg håber, at Anne får en nærmere formaliseret tilknytning til politiet og skal hjælpe dem med deres efterforskning og ikke agere detektiv på egen hånd.

Jeg ser frem til den næste bog.

4 krimihjerter af 5

People’sPress 2019 – 252 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...