”Dukkehuset” af Matthew Arlidge

Jentas 2018 – 351 sider

Forlagets beskrivelse

En ung kvinde vågner op i en kold, mørk kælder uden nogen anelse om, hvordan hun kom derned, eller hvem hendes kidnapper er. Således begynder hendes værste mareridt.

I nærheden bliver liget af en anden ung kvinde opdaget, hvor hun er blevet begravet på en afsidesliggende strand. Men den døde pige blev aldrig meldt savnet – hendes fremmedgjorte familie havde modtaget regelmæssige beskeder fra hende igennem årene. Nogen har holdt hende i live hinsides graven.

For kommissær Helen Grace er det et skræmmende bevis på, at hun leder efter et monster, som ikke kun er forskruet, men som også er intelligent og opfindsom – et rovdyr, som har slået ihjel før. 

Og mens Helen kæmper med at forstå morderens motiv, begynder hun at indse, at hun er i et desperat kapløb mod tiden.

Anmeldelse

”Dukkehuset” er en fremragende krimi. Spænding fra først til sidst. De meget korte kapitler gør, at man under læsningen hele tiden føler, at man lige skal havde det næste med. Så der er virkelig tale om en pageturner.

Det er en bog, der formår at kombinere den snigende uhygge, spænding og mere actionprægede elementer på en god og realistisk måde.

Bogen tilhører den absolut barske kategori. Det, som den bortførte unge pige, Ruby, må gennemgå i den mørke og kolde kælder, hvor hendes bortfører holder hende fanget, er ikke behagelig læsning, men som handlingen skrider frem, finder man ud af, hvorfor kidnapperen gør, som han gør.

Man ”kommer virkelig godt ind i hovedet” på personerne, så de står helt klare for en. Hvis man har læst Matthew Arlidge’s foregående bøger med efterforskerHelen Grace som hovedperson, føler man virkelig, at man kender hende.

Spændende er det også at læse om de uoverensstemmelser, der hersker på politihovedkvarteret i Southampton, hvorfra efterforskningen foregår. Her skildres også på fin vis, at politifolk er mennesker, der er forskellige både af skind og sind.

Også de forskellige miljøer er godt beskrevet.

Jeg ser meget frem til den næste bog fra Matthew Arlidge’s hånd.

5 krimihjerter af 5

Jentas 2018 – 351 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...