”Strengt fortroligt” af Karen Cleveland

Vivian Miller er CIA-analytiker, der ved hjælp af avancerede computerprogrammer sidder på sit kontor og jager sovende russiske spionceller.

Hun er gift med Matt og er mor til 4 børn. Udadtil en almindelig amerikansk familie.

En dag bliver der pludselig vendt op og ned på alting. Der er ”bingo” på computeren. Den har fundet frem til en spioncelle. Til Vivians forfærdelse finder hun ud af, at ægtemanden Matt tilsyneladende er med i cellen.

Herefter følger man Vivians bestræbelser på at finde ud af sammenhængen. Hun føler, at hendes verden er ved at smuldre. Er hendes elskede Matt virkelig russisk spion? Hvem skal hun være loyal overfor? Sin mand eller sit land? Hvad sker der hende, hvis hun undlader at indberette? Vil hun blive afsløret og både hun og Matt komme i fængsel. Og hvad med børnene?

Vivians krise er virkelig godt beskrevet. Man føler i den grad med hende, både når hun er derhjemme og konfronterer Matt, og når hun er på arbejde og skal forsøge at camouflere sin opdagelse.

Der er ikke mange personer at holde rede på i bogen. De, der er, er glimrende karakteriseret.

På fin vis beskrives også Vivians arbejdsplads og hendes hjemlige miljø.

Som læser tror man, at man har fuld styr på både helte og skurke, men Karen Cleveland formår virkelig at manipulere med en, så man alligevel bliver snydt.

Bogen er også et bevis på, at selv en spionthriller ikke nødvendigvis behøver at være actionpræget for at være spændende. Her er tale om en psykologisk thriller fyldt med menneskelige følelser og intens spænding.

Selvfølgelig er handlingen udsprunget i hovedet på en forfatter, men Karen Cleveland er selv tidligere CIA-analytiker, så mon ikke, at facts fra virkelighedens verden indgår i handlingen?

Hendes næste bog vil så sandelig have noget at leve op til, og den vil jeg ogsåglæde mig til at læse.

5 krimihjerter af 5

Hr Ferdinand 2018 – 282 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...