”Pagten” af Michael Katz Krefeld

Lindhardt og Ringhof 2017 – 415 sider

Anmeldelse

Michael Katz Krefeld har med ”Pagten” skrevet et brag af en krimi. Den er simpelthen drønspændende fra start til slut.

I bøger som denne, hvis mission først og fremmest er at være spændende og underholdende, kan jeg sagtens acceptere, at realismen måske ikke er til stede overalt, og at noget nok passer lidt for godt sammen til, at det kan ske i virkeligheden.

Bogen er den femte i Ravn-serien med den private efterforsker og tidligere politimand Thomas Ravnsholdt, kaldet Ravn som hovedperson. I de fire første krimier har det uopklarede drab på Ravns kæreste, Eva været en gennemgående sidehandling til bøgernes hovedhandling mest på den måde, at Ravns tanker uafladeligt er vendt tilbage til drabet.

På grund af nye oplysninger, som kommer til Ravns kendskab, øjner han nu gode muligheder for at drabet kan opklares. Han går derfor i gang med sin private efterforskning.

Efterforskningen peger i retning af, at Eva i sit sagførerjob er kommet i besiddelse af oplysninger, der peger i retning af korrupte betjente blandt Ravns tidligere kollegaer og en bagmand højt placeret i anklagemyndigheden. Ravn er sikker på, at oplysningerne er så kompromitterende for de involverede, at de har kostet Eva livet.

Efterforskningen af drabet på Eva involverer også den berygtede gangsterboss Kaminsky, som også var med i Ravn nummer fire, ”Dybet”. Med Kaminsky bliver Ravn nødt til at indgå en uhellig alliance, da han ligger inde med en afgørende viden om drabet på Eva.

Som sædvanlig foregår handlingen i København med stor vægt lagt på Christianshavn.

Personligt kan jeg godt lide, når lokaliteterne er genkendelige for mig.

Man bliver præsenteret for mange forskellige mennesketyper lige fra dem, der er højt på strå og til dem, der er nogen mere eller mindre sølle eksistenser.Man møder også en meget usædvanlig lejemorder, som benytter en noget spektakulær drabsmetode.

Har man læst de fire foregående bøger om Ravn – hvilket man bør gøre – kender man ham rigtig godt, og der er ingen tvivl om, at han psykisk nu har fået det langt bedre, efter at hani den grad har været nede at vende på grund af drabet på Eva.

Flere er personerne i ”Pagten” går igen i alle bøgerne om Ravn, så dem kender man også godt. Det gælder vennerne, journalisten Eduardo, som står for at skulle giftes, antikvariatsboghandleren Victoria og boksetræneren Johnson.

Især gangsteren Kaminsky, hans kone Ivona og lejemorderen Arentzen kommer man godt ind under huden på.

Endelig må man ikke glemme Ravns gamle hund, den engelske bulldog Møffe, som stadigvæk er med overalt, hvor Ravn færdes.

Ingen tvivl om at bogen lægger op til Ravn nummer seks. Den vil jeg også glæde mig til at læse, for Michael Katz Krefeld evner i den grad at skrive bøger, der er værd at læse.

5 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2017 – 415 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...