”De ugudelige” af Linda Castillo

Hr. Ferdinand 2017 – 350 side

Anmeldelse

Igen har Linda Castillo skrevet en god og meget spændende bog om amishsamfundet. ”De ugudelige” adskiller sig fra hendes foregående ved, at hun lader politichefKate Burkholder forlade sin hjemby Painters Mill for at tage til et isoleret amishsamfund i Staten New York. Her skal hun arbejde under-cover som amishkvinde for at finde ud af, hvad der er sket i forbindelse med fundet af en død ung pige samt nogle mærkværdige tildragelser, der sker i dette amishsamfund. Bl.a. siger rygterne, at et stort antal børn kan være i fare. Hendes nærmere efterforskning på stedet afslører både drab, vold og indespærringer.

Også ”De ugudelige”indeholder meget fine beskrivelser af amishfolkets ageren i forskellige situationer, og som et moderne menneske kan man undre sig over, hvordan det fortsat er muligt leve et liv så helt anderledes end det, der almindeligvis leves i det 21. århundrede. Hestevognen er stadig det foretrukne transportmiddel. I denne bog spiller løbehjulet dogogså en væsentlig rolle som transportmiddel.

For så vidt tilføjes der ikke noget nyt i beskrivelsen af amishfolkets hverdag og levevis.

Linda Castillo beskriver også på fin vis, hvordan det er religionen, der styrer dagligdagen, og hvordan biskoppen i samfundet har stor magt. Biskoppen i ”De ugudelige” er dog næppe nogen typisk biskop. Hvordan må man selv læse sig til.

Personerne er godt beskrevet. Det gælder også Kate Burkholder, især når det drejer sig om følelser over for sine medmennesker og over for sin kæreste, efterforskeren John Tomasetti.

Jeg synes imidlertid, at Linda Castillo i denne bog udstyrer Kate med egenskaber, som er en superwoman værdig. Jeg mener, at Kateer lige lovlig dumdristig og agerer for actionpræget i flere af bogens scener. I stedet for bør hun i mine øjne mere optræde som en almindelig dygtig efterforsker, der på mere realistisk vis opklarer en forbrydelse.

Jeg blev grebet af spændingen – også når handlingen ikke var helt realistisk. Jeg glæder mig allerede til den næste bog i serien.

4 krimihjerter af 5

Hr. Ferdinand 2017 – 350 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...