”Jeg er Sif” af Thomas Clemen

Modtryk 2017 – 349 sider

Forlagets beskrivelse

For fire år siden blev Sif Magnisdóttir voldtaget og næsten dræbt i en gyde på Christianshavn. Siden har hun levet med invaliderende psykiske eftervirkninger og frygtet den dag, hvor hendes overfaldsmand – den beregnende psykopat Johan Pressler – vil blive løsladt.
Da det sker, eksploderer en bandekrig i Københavns gader, orkestreret af Johan Pressler. Da den traumatiserede krigsveteran Thor Eriksen bliver sendt af sted for at udrydde problemet Magnisdóttir, opdager Sif, at hun er en brik i et større spil.
Men Sif har en hemmelighed. Hendes tid som offer er forbi.
JEG ER SIF er første bog i en ny krimiserie med Sif Magnisdóttir.

Anmeldelse

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at ”Jeg er Sif” er en spændende bog. Der er gang i handlingen, og der sker noget hele tiden.

De voldsomme og brutale beskrivelser skorter det bestemt heller ikke på.

Personerne i bogen fremstår tydeligt. Hovedpersonen Sif er udstyret med nogle evner, som gør, at hun gennem sine drømme kan forudsige fremtiden. Det fænomen kan jeg godt stille mig noget tvivlende overfor.

Jeg har også mine tvivl, hvad angår den traumatiserede krigsveteran Thor Eriksen, der er er en slags ”hit-man” for en bande. Han tror nemlig, at de ordrer, som beregnende bandeledere udsteder til ham, kommer fra asaguden Odin.

Kan en så traumatiseret mand godt planlægge drab og vold på så snedig og forudseende vis, som han gør og så samtidig fuldt og fast tro på, at det er Odin, der står bag?

En af bogens øvrige personer har jeg også min tvivl om, men for ikke at røbe noget af intrigen, undlader jeg at komme nærmere ind på vedkommende.

Til gengæld synes jeg beskrivelserne af bogens andre personer er glimrende. Det gælder fx den ambitiøse politikvinde Juliane, enspænder-politikommissæren Mogens og ikke mindst den modbydelige psykopat Johan Pressler.

Det er flere temaer i bogen bl.a. bandekrig, krigsveteraner, drømmes forudsigelse af hændelser samt kærlighed og svigt.

Hvad bandekrigstemaet – som er bogens hovedtema – angår, så forekommer det mig ikke helt realistisk, at nogle ældre mænd, som i ungdommens vår tilhørte en hårdkogt bande, nu fremstår som nydelige, velklædte og velhavende mænd, der stadig på barsk vis tager aktiv del i den herskende bandekrig.

På trods af mine kritiske kommentarer og tildeling af kun 3 krimihjerter, synes jeg bestemt, at bogen er meget spændende og værd at læse, og da den i den grad ender med en cliff-hanger, skal jeg under alle omstændigheder læse efterfølgeren.

3 af 5 krimihjerter

Modtryk 2017 – 349 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...