”Efter stormen” af Linda Castillo

Hr.Ferdinand 2017 – 382 sider

Anmeldelse

Jeg har altid syntes særdeles godt om Linda Castillos amish-krimier med politichefen Kate Burkholder fra Painters Mills i Ohio som hovedpersonen og har altid set frem til en ny bog fra forfatterens hånd.

“Efter stormen” er nr. 7 i rækken af Linda Castillos krimier, og den levede i høj grad op til mine forventninger.

I forbindelse med oprydningen efter en voldsom tornado i området omkring Painters Mills, dukker der nogle skjulte skeletresterop. Disse rester viser sig at være 30 år gamle, og da de tydeligvis er forsøgt skjulte, anser politiet det for mest sandsynligt, at en forbrydelse har fundet sted. En efterforskning under ledelse af Kate Burkholder og hendes team går nu i gang.

Tornadoen har også skabt et personligt problem for Kate Burkholder, idet hun som følge af sin redningsaktionaf et spædbarn bliver beskyldt for at have handlet uansvarligt. Det medfører, at barnets forældre forsøger at hævne sig på Kate.

Uden at kende til ret meget om amerikansk politiarbejde i en provinsby, virker det yderst realistisk. Hvis man, som jeg har læst alle Linda Castillos bøger om polititeamet i Painters Mills, har man efterhånden lært teamets medlemmer godt at kende, og jeg synes, politifolkene er beskrevet godt og troværdigt.

Miljøskildringerne er også i denne bog særdeles gode. Først og fremmest blev jeg igen fascineret af beskrivelserne af amishmiljøet. Jeg undres hver gang, når jeg har læst krimi skrevet af Linda Castillo, over, at en befolkningsgruppe kan leve på denne måde i det moderne USA.

Et alt overskyggende tema i “Efter stormen” er kærlighed. Det er det, der sætter krimiintrigen i gang og er skyld i alt det forfærdelige, der sker mellem bogens personer.

Kærlighedstemaet indgår også meget i beskrivelserne af forholdet mellem Kate og kæresten, politiagenten John Tomasetti, hvor deres forhold sættes på lidt af en prøve. Beskrivelsen af både det uproblematiske og det problematiske i forbindelsen mellem de to er fint skildret. Dog synes jeg nok, at når romantikken beskrives, så “skrues der lige lidt for højt op på romantik-knappen”.

Selvfølgelig er et væsentligt tema også forskellen mellem amishfolket og ”englænderne” – den betegnelse amishfolket har givet den amerikanske befolkning.

Jeg synes, krimiintrigen er god og realistisk. Her er ingen snirklede og indviklede motiver. Alt er “lige ud af landevejen”.

Bogen er spændende og indeholder også nogle brutale scener, men de er holdt på det realistiske plan.

Linda Castillo-krimi nr. 8, ”Among the Wicked” er udsendt i USA, så mon ikke snart den er på trapperne herhjemme? Den vil jeg glæde mig meget til at læse.

5 krimihjerter af 5

Hr.Ferdinand 2017 – 382 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...