”Maestro” af Geir Tangen

Modtryk 2017 – 364 sider

Anmeldelse:

”Maestro” er nordmanden Geir Tangens debut som krimiforfatter – og hvilken debut.

Han har skrevet en meget spændende og dramatisk krimi om en drabsmand, der har planlagt en række drab i den norske by Haugesund. Forud for udførelsen af drabene har han varslet dem via e-mail til journalist Viljar Ravn Gudmundsson. Drabsmetoderne har han hentet inspiration til i kendte nordiske krimiforfatteres bøger.

Det er ikke ligefrem diskrete drabsmetoder, drabsmanden benytter. Tværtimod er de meget spektakulære og nogle gange særdeles voldsomme.

Drabene skaber selvfølgelig stor opmærksomhed i Haugesund, og politiet kommer i den grad på arbejde.

Efterforskningen ledes af Lotte Skeisvoll, som er en noget excentrisk kvinde i 30’erne, som minder lidt om Saga Norén fra tv-serien ”Broen”. Hun er skildret meget fint både som efterforskningsleder, men også som menneske.

I det hele taget er der gode og troværdige personskildringer i bogen. Man kommer virkelig til at kende dem. Et godt et eksempel herpå er journalist Viljar Ravn Gudmundsson, som sammen med Lotte Skeisvoll er bogens hovedpersoner.

Bogen indeholder også interessante temaer om bl.a. tro, kærlighed og forholdet mellem søskende.

Efterforskningsarbejdet er meget vanskeligt. En af grundene er bl.a., at samarbejdet mellem Lotte Skeisvoll og Olav Scheldrup Hansen, som er sendt som assistance fra Kripos i Oslo, slet ikke fungerer.

Handlingen i bogen ses fra forskellige synsvinkler – den nutidige som foregår i 2014 og en tidligere fra 2010.

Desuden følger man også drabsmandens tanker, hvilket altid er interessant, ikke mindst til sidst, hvor han selv fortæller, hvordan han er ”Maestroen”, der ifølge ham selv har skabt et enestående værk.

”Maestro” er en fremragende debutroman. Jeg ser meget frem til at læse kommende krimier fra Geir Tangens hånd.

5 krimihjerter af 5

Modtryk 2017 – 364 side

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...