Mit møde med Lars Kepler på Den Svenske Ambassade

Fredag den 27. januar havde Gyldendal inviteret til et bloggertræf med Lars Kepler, som er pseudonym for ægteparret Alexandra og Alexander Ahndoril. Træffet, som var arrangeret i anledning af udgivelsen af Lars Keplers nyeste thriller, ”Kaninjægeren”, fandt sted et yderst spektakulært sted nemlig på Den Svenske Ambassade.

Vi blev budt velkommen af en ambassademedarbejder, som efter en velkomstdrink viste os rundt på ambassaden.

Efter rundvisningen tog vi plads i en lille sal, hvor den svenske ambassadør Fredrik Jörgensen bød velkommen.

Herefter tog det meget sympatiske ægtepar Alexandre og Alexander plads på et lille podie sammen med Ann Lind Andersen, filmeksperten fra TV2, som skulle interviewe parret.

Som en start kunne hun konstatere, at selv om ”Kaninjægeren” først udkom i efteråret 2016 i både Sverige og Norge, opnåede den ved årets slutning at blive den mest solgt bog i begge lande.

I det hele taget er Lars Kepler-serien om politimanden Joona Linna utrolig populær. Den er udgivet i 40 lande og er solgt i over 8,5 millioner eksemplarer.

Når man har læst Lars Kepler konstaterer man, at forfatterne må have været brugt meget tid på research, for detaljerne er i orden. Sågar har parret øvet kampsport for at kunne skildre slagsmål så realistisk som muligt.

I ”Kaninjægeren” spiller far/søn forholdet en stor rolle. I det hele taget er det, der sker indenfor familien noget, som Keplerparret ofte inddrager i deres bøger, idet de familiemæssige relationer kan være årsagen til mange psykologiske aspekter og meget dramatik.

Det betyder også meget for de to forfattere, at læseren ser bogens handling fra både offerets og gerningsmandens side. Det kan være med til at skabe en høj grad af suspence.

Selvfølgelig lægger forfatterne blindspor ud i deres bøger. Her er det vigtigt for dem ”at holde tungen lige i munden”, for at få alle detaljer til at passe i forhold til bogens ”røde tråd”.

Alexandra og Alexander vedgår gerne, at der er meget vold og brutalitet i deres bøger, for som de siger, så er der meget vold i virkelighedens verden. Også lige så modbydeligt som den der beskrives i deres bøger. Det viser bl.a. de obduktionsrapporter og gerningsstedbeskrivelser, som de har haft lejlighed til at studere under deres research. Ved at medtage beskrivelserne af volden giver de udtryk for deres egen angst og skræk for vold. Vold skal føles uhyggelig. Som de også siger, så er de i stand tilat stoppe volden – i deres bøger vel at mærke.

Alexandra og Alexander er allerede godt i gang med efterfølgeren til ”Kaninjægeren”.

Lars Keplers første bog i serien om Joona Linna – ”Hypnotisøren” – er blevet filmatiseret, men om der evt. kommer en ny film eller en tv-serie med Joona Linna og Saga Bauer, står hen i det uvisse.

Efter Ann Linds interview med Lars Kepler-parret blev vi alle budt på lækre svenske snitter. Samtidig kunne vi bloggere på skift gå ind i et tilstødende lokale og få en lille snak med forfatterparret, mens de signerede vores bøger. Vi fik også lejlighed til at fotografere.

Tak til ambassaden, til Gyldendal og Nanna Sardorf, som sendte mig invitationen til dette meget spændende bloggertræf.

Som inkarneret krimilæser og -anmelder er jeg mega glad for endnu engang at være blevet inviteret til at møde nogle af mine yndlingsforfattere. I dag var det Kepler-parret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...