”Sidste åndedrag” af Linda Castillo

Forlagets beskrivelse

En regnfuld aften er en amishfamilie på vej hjem i deres hestevogn. Faren kører vognen, mens hans tre børn hygger sig omme bagi. Pludselig kommer en bil uden lys bragende ind i dem fra en sidevej. Hvad der i første omgang ser ud til at være en tragisk ulykke og en rutinemæssig sag, bliver med ét personligt, da politichef Kate Burkholder opdager, at ofrene er hendes barndomsveninde, Mattie og hendes mand og børn.

Da Kate dykker ned i sagen, bliver hun konfronteret med sin egen amishbaggrund og sine minder om Mattie; en usædvanlig smuk pige, som fra barnsben af har været en ulykkesfugl. Efterforskningen tager en alvorlig drejning, da det viser sig, at intet ved ulykken var tilfældigt.

Da det viser sig, at der næppe er tale om en skrupelløs spritbilist, bliver Kate desperat i sin jagt efter svar. Hun frygter, at hun er på sporet af en iskold morder, som bor blandt indbyggerne i Painters Mill. Efterforskningen tager hende på en uhyggelig rejse ind i de mørkeste afkroge af menneskets natur og får hende til at stille spørgsmålstegn ved alle sine forestillinger om den amishkultur, hun også selv blev født ind i.

Anmeldelse:

Når man skal i gang med at læse en af Linda Castillos bøger, ved man for forhånd, at man ikke bliver skuffet. Derfor kan det ikke undre, at ”Sidste åndedrag” er en fantastisk god og spændende læseoplevelse.

Amishkulturen spiller igen en meget væsentlig rolle i handlingen, ikke mindst fordi politichef Kate Burkholders fortid som værende en del af amishsamfundet præger den efterforskning, hun er den stor del af.

Linda Castillo mestrer at give læseren en yderst fin indsigt i amishsamfundet på en måde så den viden, hun formidler, ikke bærer præg af noget lærebogsagtigt. Det vidensformidlende integreres i handlingen på absolut bedste vis. Andre krimier, som også tilstræber at være vidensformidlende bruger ofte alenlange og udpenslende beskrivelser af det videnskabelige på bekostning af det rent krimimæssige.

Bogen stiller skarpt på den kendsgerning, at amishfolkets levevis for nogen amisher er det eneste saliggørende, mens det for andre er noget, man gerne vil bryde ud af, som det fx var tilfældet for Kate Burkholder, men selv om man har forladt amishkulturen, er man stadig præget af den.

Krimiintrigen er særdeles både tankevækkende og spændende og viser med tydelighed, at mennesker kan gemme på hemmeligheder, som, når de kommer op til overfladen, kan udløse ganske forfærdelige konsekvenser.

Løsningen på ”krimigåden” er overraskende, men alligevel fuldstændig logisk.

”Sidste åndedrag” er den 5. i rækken af Linda Castillos fremragende serie med Kate Burkholder i hovedrollen. I alle 5 romaner har hun ”noget kørende” med John Tomasetti, som er agent ved Ohios statspoliti. Selv om Kate og John holder umådelig meget af hinanden, har Kate meget svært ved at finde ud af, om de skal flytte sammen.

Faktum er også, at de begge har nogle indre kampe fra deres fortid, som jævnligt skal udkæmpes.

Alt i bogen fungerer. Også de særdeles fine og troværdige person- og miljøbeskrivelser.

5 krimihjerter af 5

Hr. Ferdinand 2015 – 363 sider

Reklame

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som Lyd- og Ebog hos MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...