”Med egne ord” af Eva Maria Fredensborg og Kim Juul

Brænderiet (e-bog) 2015

Forlagets beskrivelse

Der er Krimimesse, og det gamle statsfængsel i Horsens vrimler med krimiforfattere, anmeldere, bloggere og tusindvis af krimielskere, da en forfatter falder om på scenen, ramt af et fjernskud – præcis som offeret i hans sidste krimi. Asta Qvist og Lars Norholm overværer begge drabet, og de får hurtigt mistanke om, at drabsmanden skal findes blandt offerets kolleger. “Med egne ord” er en kriminovelle (cirka 70 sider).

I forlængelse af ”Krimimessen 2015” i Horsens har de to krimiforfattere Eva Maria Fredensborg og Kim Juul sammen skrevet en lang novelle ”Med egne ord”.

Publikum, der besøgte de to forfatteres stand, kunne være med til at vælge plottet i bogen.

Det valgte plot blev: ”Forfatter dræbt på scenen med samme våben som offeret i hans seneste krimi” og selvfølgelig foregår handlingen på Krimimessen.

Forfatteren, der bliver dræbt, er Laust Lauterbach en yderst utiltalende tidligere boganmelder og nuværende forfatter, som flere har motiv til at dræbe. De, der har motiv til at slå ham ihjel er kvinder, som føler han ”har trådt på dem”, og så er det forfattere, som mener, han har stjålet deres ideer på uhæderlig vis.

Bogens to hovedpersoner kender vi fra de to forfatteres bøger, nemlig profiltegneren Asta Quist, som er Eva Marias hovedperson i ”Min mund er lukket” og Lars Norholm, som er gennemgående hovedperson i Kim Juuls bøger.

Selv om krimifortællingen ikke er lang, er der gode personbeskrivelser, både hvad angår hovedpersonerne og bogens øvrige personer.

Et interessant tema i handlingen drejer sig om forfatteres research og betydningen heraf.

Ingen tvivl om, at både Eva Maria Fredensborg og Kim Juul finder researchen vigtig, hvilket jeg til fulde kan tilslutte mig. God research er lig med stor troværdighed.

Et andet tema, man også er omme ad, er, hvorvidt forfattere ”stjæler” ideer hos hinanden.

Beskrivelsen af Krimimessen i Horsens er aldeles god. Når man som jeg selv deltog i Krimimessen, som tilknyttet Krimifan.dk’s stand, genkender man i den grad det, der foregår både på ”Fængslet” og til den efterfølgende festlige middag på ”Bygholm Parkhotel”. Også jeg husker dramatikken, da en tjener pludselig fik det dårligt under middagen, og Falck måtte træde til.

Et sted filosoferer Lars Norholm over stemningen på Krimimessen: ”Der var noget afslappet og virkelig hyggeligt over, at forfatterne var så synlige blandt publikum …. Her gik altså forfattere rundt ….der var ikke noget fornemt backstageområde her, og ingen lod til at savne det.”

Jeg kan fuldt ud tilslutte mig Lars Norholms betragtninger og tilføje, at forfatterne på Messen er utrolig imødekommende og vil gerne slå en sludder af.

Fint er det også, at forfatterne under middagen lader Lotte Petri skåle for Vibeke Johansen, initiativtageren til Krimimessen, ”som tydeligvis havde en stor plads i alle hjerter”. En meget velfortjent skål, synes jeg.

Jeg synes også, det er lidt sjovt, når de to forfattere kommer med små godmodige og humoristiske hints til forfatterkollegerne Sara Blædel, Jussi Adler-Olsen og Stephanie Caruana.

En novelle, der hylder Krimimessen i Horsens, fortjener selvfølgelig 5 krimihjerter.

Brænderiet (e-bog) 2015

Reklame:

Bogen er en e-bog fra forlaget

Bogen findes som Lyd- og Ebog hos MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...