”Savnet” af Michael Katz Krefeld

Forlagets beskrivelse:

En morderisk forsvindingssag vækker fortidens rædsler til live. ”Savnet” er en højspændt krimi om en ensom mand, Mogens Slotsholm der begår underslæb for at rejse til et hemmeligt møde i Berlin, men som forsvinder sporløst.

Forhenværende politiefterforsker Thomas ”Ravn” Ravnsholdt bliver gennem mandens søster Louise involveret i eftersøgningen og må sande, at flere enlige mænd er forsvundet på mystisk vis i den tyske hovedstad.

Det bliver til en nervepirrende jagt på sandheden og på gerningsmanden.Snart er Ravn selv i fare på sin jagt efter at løse mysteriet. En jagt der fører ham mod en uhyggelig sag fra Stasi-tiden – om et bestialsk overgreb på en uskyldig pige og hendes familie.

”Savnet” er andet selvstændige bind i serien om privatdetektiven Ravn.

ANMELDELSE af JAN FINDAL        Igen har Michael Katz Krefeld skrevet en aldeles god og spændende thriller med Thomas ”Ravn” Ravnsholdt i hovedrollen.

Ravn er stadig præget af det uopklarede drab på sin kæreste, Eva, men da han kontaktes af den forsvundne mand, Mogens Slotsholms søster Louise, involverer han sig alligevel i bestræbelserne på at finde ud af, hvad der er sket med Mogens.

Læseren fornemmer ret hurtigt, at Mogens’ forsvinden må have et eller andet at gøre med noget, der skete umiddelbart inden Murens fald i Tyskland i 1989. Årsagen til denne fornemmelse er, at bogens handling gennem flashbacks føres tilbage til det, der skete dengang. Men hvordan det hænger sammen får man først en forklaring på til sidst i bogen.

Forfatteren evner på bedste vis at beskrive, hvordan Stasi i Østtyskland arbejdede for at fastholde den østtyske befolkning i et jerngreb, inden Muren faldt.

På samme gode måde beskriver han også, hvorledes Ravn og Louise ved hjælp af en tysk politimand efterhånden får styr på mysteriet om Mogens’ forsvinden.

Personskildringerne er gode og realistiske. Den tyske Stasi-mand, der er hovedpersonen i de mange flashbacks, er en mand, der er udstyret med nogle aldeles uhyggelige egenskaber.

I kapitlerne med flashbacks skildres også yderst troværdigt en familie, som er udsat for en uhyggelig gennemgribende overvågning fra Stasi.

Ravn skildres som en mand med lig i lasten, men også som en mand med meget sympatiske træk og som en dygtig og modig efterforsker.

Som søster til Mogens er Louise en kvinde, som har dårlig samvittighed over for sin enspænder af en bror, fordi hun nok ikke har taget sig så meget af ham, som han har haft behov for. Derfor vil hun gøre det godt igen, og får Ravn til at hjælpe sig med at finde Mogens.

Bogen er om ad mange temaer fx partidisciplin, overvågning, hævn, had, trofasthed, kærlighed m.m.

Personligt holder jeg meget af, at bogen foregår på genkendelige steder, som fx Christianshavn og ved mindesmærket for Holocaust i Berlin.

Til gengæld generer det mig voldsomt, når det politimæssige er forkert. Unge danske politifolk, i bogen omtalt som spejderdrenge, er ikke kriminalassistenter, men politiassistenter. På et tidspunkt omtaler Ravn sin politipistol som en Glock. Dansk politi har i dag en Heckler & Koch 9 mm pistol som tjenestevåben.

Konklusion: En hamrende god, spændende og anbefalelsesværdig bog.

5 krimihjerter af 5


Lindhardt og Ringhof 2014 – 367 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...