”Skyggedrengen” af Carl-Johan Vallgren

Forlagets beskrivelse

Carl-Johan Vallgren indleder med SKYGGEDRENGEN en serie spændingsromaner med Danny Katz som hovedperson.  

Sommeren 1970 forsvinder en lille dreng fra en tunnelbane­station i Stockholm. En fremmed kvinde hjælper ham op ad trapperne – og væk er han. Mange år senere forsvinder også drengens bror, Joel Klingberg.

Joels kone henvender sig til Danny Katz, Joels gamle soldaterkammerat, et sprog- og computergeni med en blakket fortid, og beder ham om hjælp. Katz har brug for pengene og går med til at forsøge at finde Joel, men opdager snart, at der er mange hemmelig­heder i den rige og mægtige Klingberg-familie. 

Til sidst har Katz intet andet valg end at tage til Den Dominikanske Republik, hvor grunden til Klingberg-­familiens formue blev lagt, til et sted, der er præget af historien, kolonimagten og slavehandlen, af folkelig overtro og vold.

Min anmeldelse

I den velskrevne spændingsroman ”Skyggedrengen” møder vi hovedpersonen, Danny Katz, som i lighed med mange andre hovedpersoner i tidens krimier, har levet et liv i samfundets skyggeside. I Katz’ tilfælde med både kriminalitet og stofmisbrug til følge.

Imidlertid er det lykkedes for Katz at komme ”oven vande” og få sig et lille firma i it-branchen.

Katz har mange talenter og inddrages nu i eftersøgningen af en forsvunden soldaterkammerat. Det bringer ham ind i et velhavermiljø, som i øvrigt beskrives på bedste vis, hvilket også gør sig gældende med alle de andre miljøer, man læser om.

I sin ”mørke” ungdomstid, havde Katz en veninde, Eva, som også har en stor hovedrolle i bogen. Hun har er også kommet ud af misbrugsmiljøet og arbejder nu i Bagmandspolitiet. Hun involveres også i mysteriet om Katz’ forsvundne soldaterkammerat, og hun og Katz kommer ud for mange dramatiske situationer. Eva er fraskilt, og har store problemer i forholdet til ex-manden.

Alle bogens personer er troværdige og persongalleriet spænder vidt fra personer i samfundets bund til personer i samfundets top.

Intrigen er efter min mening lidt indviklet, men meget spændende, og efter endt læsning kan man konstatere – som i den virkelige verden – at der findes kriminelle personer i alle miljøer.

4 krimihjerter ud af 5

Modtryk 2014 – 348 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...