”Det fjerde offer” af Mari Jungstedt

Forlagets beskrivelse:

“Det fjerde offer” er Mari Jungstedts niende bind i krimiserien om politiinspektør Anders Knutas og hans kollega Karin Jacobsson.

Et drabeligt væbnet røveri begås en sommermorgen på Gotlands Vestkyst. Tre gerningsmænd overfalder en pengetransport, og jagten efter røverne ender ud i, at man finder liget af en af gerningsmændene ved røvernes gemmested. Men hvorfor? Hvorfor har de to røvere dræbt deres medsammensvorne?

Formår Anders Knutas at løse gåden i ”Det fjerde offer” eller bliver han distraheret af sine egne hemmelige følelser for sin kollega, Karin Jacobsson? Kan Karin Jacobsson overhovedet koncentrere sig om mysteriet, når hun tydeligvis sørger over sin mistede datter?

Min anmeldelse

Et drabssted, et røveri af en pengetransport, politigården i Visby, Johan og Emmas hjem (kendte figurer i Jungstedts krimiunivers), en mystisk mand på en ødegård, flashback til 1994, ægteskabelige problemer hos politimanden Anders Knutas og hans kone Line. Så er handlingen i gang i “Det fjerde offer”.

Bogens personkarakteristikker er troværdige og i orden. Det er interessant at læse om de unge kriminelle, der er skildret i bogen. Man kan ikke sige, de er usympatiske, men som følge af en elendig barndom, er de havnet, hvor de er.

De forskellige miljøer, man meget hurtigt præsenteres for i bogen – og de spænder vidt fra velhavermiljøer over misbrugsmiljøer til rockermiljøer – er realistiske.

I lighed med mange andre femikrimier – og det må denne bog nok karakterises som værende – gøres der meget ud af at beskrive de forskellige personers gøren og laden, der relaterer til deres hverdag med glæder og sorger. I nogle krimier kan disse beskrivelser føles som en ørkenvandring. Det synes jeg ikke, de er her. Her uddyber de personernes karakteristika på en vedkommende måde.

Det skaber også god variation, at handlingen ses fra flere personers synsvinkel.

Bogen er om ad mange temaer. Stofmisbrugstemaet fylder en del. Det samme gør temaet om sammenhold – her især med udgangspunkt blandt kriminelle. Kærlighed og nyforelskelse er også et tema.

Efter endt læsning er der ingen uafklarede spørgsmål, og afslutningen kan til fulde accepteres.

4 krimihjerter ud af 5

People´s Press 2014 – 314 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...