Löwe Publishing 2015 – 471 sider
Forlagets beskrivelse
Charlotte får et uventet opkald om, at hendes far ligger for døden. Hun tager efter tyve års frivilligt eksil tilbage til palæet på Bornholms klippekyst, hvor han bor alene med sin hushovmester. Efter farens død begynder arbejdet med at få styr på hans anliggender. Langsomt, men sikkert graver Charlotte sig dybere ned i fortiden af den hemmelighedsfulde mand, hun kaldte far. Samtidig bliver der begået mord i lokalområdet, og pludselig er hun og hendes venner hvirvlet ind i gamle hemmeligheder, som nogle gerne ser forbliver hemmelige. De kæmper en indædt kamp for overlevelse og afslører sammensværgelser om mord, tyveri og gamle fortabte skatte, som trækker tråde helt tilbage til slutningen af 2. verdenskrig. Men kan hun stole på alle?
Anmeldelse
Man bliver helt forpustet af at læse denne bog. Der sker noget højdramatisk i det meste af bogen. Den er i den grad fyldt med ”tju-bang sådan som amerikansk actionfilm.
Man må beundre den debuterende forfatter Morten Thor Hansen for hans evne til ”at finde på” alt det, der sker i bogen. Han evner fint at holde styr på dramatikken, der sker i bogen.
Imidlertid synes jeg, at bogen er helt urealistisk. Ingen virkelige personer kommer ud fra alt det dramatik, personerne i denne bog udsættes for, og det er de færreste af virkelighedens personer, der evner at klare sig ud af de vanskeligheder personerne kommer i.
Når det så er sagt, skal det dog med, at handlingen tager afsæt i en hændelse fra 2. verdenskrig, som sagtens kunne være sket i virkeligheden, nemlig et tyveri af et uvurderligt kunstværk.
Bogen rummer mange elementer fra triviallitteraturen, så mange af personerne er temmelig unuancerede. Skurke er skurke og helte er helte, og heltene kan bare klare det hele. Ja, og så er her kærlighed, sex og utroskab.
Når man har læst bogen, er der ingen løse ender. Der er fint styr på hele intrigen. Selve opklaringen kommer ikke som den helt store overraskelse.
Der er tale om en meget lang bog. Ind imellem kunne der sagtens være ”skåret” meget mere ind til benet. Fx når der er beskrivelser af, hvordan diverse ”teknikker” fungerer.
Det undrer mig, når der forfatteren ved så meget om 2. verdenskrig og har fantastisk teknisk indsigt ikke har bedre styr på det politimæssige.
Man bruger ikke længere betegnelsen kriminalkommissær og kriminalassistent. Det er ikke realistisk, at kriminalkommissær Christoffersen, som er fra Københavns Politi, fuldstændig overtager efterforskningen på Bornholm. Ligeledes er det urealistisk, at han er så meget på banen i Tyskland.
Hvis man ser bort fra mine kritiske bemærkninger og bare har lyst til at lade sig underholde på det urealistiske plan, kan man roligt læse bogen.
3 krimihjerter ud af 5
Reklame:
Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget
Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO