”Det bedste til mig og mine venner” af Jakob Melander

People’s Press 2016 – 412 sider

Forlagets beskrivelse

Et maltrakteret lig findes dinglende fra Tivolis ballongynge en nat fem dage før jul – det viser sig at være Tivolis personalechef, som var forhadt blandt sine kolleger. Politiassistent Lars Winkler må navigere rundt i en dunkel labyrint af modstridende interesser og fortrængt fortid. Drabet i den mennesketomme eventyrhave forgrener sig tilbage til 1970‘erne og en makaber drabssag på Christiania i 2007. Kort tid efter ryster endnu et drab Tivoli. Hustruen til en af de mistænkte udsættes i mellemtiden for drabsforsøg. Imens hun lægges i kunstigt koma, er hendes familie ved at falde fra hinanden. Men ingen, hverken voksne eller børn, ønsker at tale med Lars. For en dyster hemmelighed ruger over familien. ”Det bedste til mig og mine venner” er fjerde bind i den anmelderroste serie om politiassistent Lars Winkler.

Anmeldelse

”Det bedste tilmig og mine venner”, som i øvrigt også er titlen på et GASOLIN-nummer, spænder i form af flashbacks over et tidsrum på godt 40 år.

I 1970’erne havde jeg ikke besøgt København særlig ofte, men via det sort/hvide tv fik vi jyder også et ganske godt indblik i, hvad der skete i hovedstaden dengang.

Jakob Melander evner på bedste vis gennem gode ”billeder” og miljøbeskrivelser at føre læseren 40 år tilbage i tiden og tilden tidslomme, der foregår i 2007.

Også nutiden er godt beskrevet.

Bogens krimiintrige er dels en nutidig, hvor der sker drab inden for en snæver vennekreds og dels en voldsom episode i 2007, hvor der findes 4 skuddræbte på Christiania.

Skildringen af politiets arbejde med politiassistent Lars Winkler i spidsen er troværdigt, og Jakob Melander har styr på både politiafdelinger og politititler.

Bogens karakterer er godt beskrevet. Det gælder i særdeleshed Lars Winkler, men ogsåvicepolitiinspektørenUlrik, og bogens øvrige personer.

Lars og Ulrik udgjorde et makkerpar i sagen fra 2007 og udgør det også i forbindelse med de nutidige drab. Tidligere var de ud over at være makkere også gode venner, men da Ulrik nu har ”overtaget” Lars’ kone Elena, kompliceres samarbejdet en del.

Bogen bevæger sig langt hen ad vejen på et absolutrealistisk plan, men der er også plads til en spændende, men til gengæld noget urealistisk actionscene.

Helt bestemt er der tale om en glimrende bog.

4 krimihjerter ud af 5

People’s Press 2016 – 412 sider

Reklame

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som Lyd- og Ebog hos MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...