”Budbringeren” af Elsebeth Egholm

People’s 2024 – 454 sider

Fra bogens bagside

Han forsvandt. Hun flygtede. Kan kærligheden bringe dem sammen?
Anna bor og arbejder i udlandet, da hendes tvillingbror Rasmus dør. Han har kastet sig ned fra et tag. På vejen hjem i toget møder hun Samuel, Rasmus’ barndomskammerat og hendes egen ungdomsforelskelse, som hun ikke har set i fireogtyve år, siden han en dag forsvandt uden forklaring.
Trods sine forbehold tiltrækkes Anna igen af Samuel, men finder samtidig ud af, at hun er gravid med sin engelske kæreste, Henry, og at hendes NGO-job hænger i en tynd tråd. Alt i hendes liv er på den måde i frit fald, og midt i det hele bebrejder hun sig selv for Rasmus’ død, for hun skulle jo have været der. Hun skulle aldrig have forladt ham, hendes psykisk sårbare tvilling.
Midt i sorgen og genforeningen med Samuel begynder de begge at tvivle på selvmordet: Hvorfor købte Rasmus tre liter mælk samme aften, som han tog sit liv? Og hvad er det, han forsøger at fortælle Anna, når hun hører ham i bladenes rislen og træernes susen på familiens savværk?

Min anmeldelse

”Budbringeren” er en virkelig god roman med flere interessante og vedkommende temaer.

Det tema, der fylder absolut mest, handler om et menneske med alvorlige psykiske problemer.

Det gælder den psykisk syge Rasmus, som virkelig har haft et vanskeligt liv.

Da man finder ham dræbt neden for et etagebyggeri, hvor han bor, mener man, han har begået selv­mord ved at springe ud fra taget.

Som handlingen skrider frem, spekulerer især hans tvillingesøster Anna på, om det nu også er selvmord, eller om der rent faktisk er tale om et drab.

Gennem flashbacks – især fra Anna – får man en virkelig god beskrivelse af det liv, Rasmus har haft i sit godt 40-årige liv.

Et andet stort tema er kærlighed. Her er det især Annas kærlighedsliv, der bliver beskre­vet. På vej hjem til Rasmus’ bisættelse møder hun Samuel, som hun var meget forelsket i i sin tidlige ungdom, og som hun ikke har set i mange år på grund af, at de begge har arbejdet i udlandet en del år. Til begges glæde genfinder de kærligheden til hinanden. Det er dog ikke helt problemfrit.

Et interessant tema er også, hvordan forældre håndterer og ikke mindst erkender, at deres barn har svære psykiske problemer.

Rasmus og Annas forældre – især faren – har svært ved at erkende, at Rasmus bestemt ikke var,som børn er flest.

Anna og Samuel forsøger at finde ud af, hvordan Rasmus’ tid op til hansdødsfald har været. Der er rent faktisk tale om en decideret efter­forsk­ning, som er yderst realistisk beskrevet.

Personerne i bogen fremstår meget tydelige. Der er mange forskellige typer, og man kommer godt ind i hovederne på dem, og man må konstatere, at der er virkelig mange, der har problemer af den ene eller anden slags. Måske lidt for mange?

Bogen foregår i det østjyske, og steder og miljøer er virkelig godt beskrevet.

”Budbringeren” vil jeg beskrive som en samtidsroman, der især fokuserer på et menneske med alvorlige psykiske problemer. Samtidig er den også en kærlighedsroman tilsat en god krimiintrige.

4 krimihjerter af 5

People’s 2024 – 454 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...