”Lysets engel” af Jakob Melander

People’s 2023 – 458 sider

“Lysets engel” er tredje bind i serien om den danske efterforsker Christian Porsing og tysk politis tidligere stjerneprofiler, Sigga Freitag.

De to foregående bind er “Jeg er Sarons rose” og “Station Z”. Det er absolut nødvendigt, at bøgerne læses i rækkefølge.

Christian er taget til Berlin for at hjælpe Sigga, der er på flugt fra sin gamle fjende, seriemorderen Alef. Kontakten til Sigga er sporadisk, og Christian frygter for hendes liv og psykiske helbred.
“Lysets engel” er en utrolig spændende kriminalroman. Den er fyldt med makabre beskrivelser, hvilket er nødvendigt, for at man kan forestille sig, hvordan den modbydelige og sindssyge seriemorder Alef agerer.

I håb om at finde spor, der kan stoppe Alef og dermed få normali­seret Siggas liv, opsøger Christian gerningsstedet for det seneste drab. Også andre gerningssteder bliver opsøgt. Der er mentale spor overalt.

Jeg vil gerne indrømme, at da jeg første gang stødte på begrebet ”mentale spor” i “Jeg er Sarons rose”, var det ikke lige noget, der fængede hos mig; men bogen var utrolig spændende, så det valgte jeg at acceptere. Det har jeg selvfølgelig også gjort i “Lysets engel”.

Med stor ihærdighed, forsøger Christian at finde forbindelser mellem nye og gamle drab, som Alef har begået. Det er bestemt ikke nemt, for der er ikke meget hjælp at hente fra tysk politi, som ikke tror på Christians teorier.

En enkelt tysk efterforsker Orhan Dügu tror dog på ham og hjælper ham.

Bogen rummer nogle fantastisk gode beskrivelser af steder og miljøer. De personer, som Christian dels alene og dels sammen med Orhan møder her, er bl.a. Siggas tidligere kolleger, familie­med­­lemmer til ofre, halvautonome feministiske demonstranter, galleriejere, kunstnere og politikere m.m. Fælles for dem er, at de beskrives virkelig godt. Her er virkelig tale om mange interessante typer.

Det er ikke så meget, Sigga Freitag deltager direkte i handlingen, men indirekte gør hun det i og med, at Christian fokuserer på de drabs­sager Sigga været involveret i som profiler.

Det helt store spørgsmål for Christian er: Kan han finde Sigga, inden Alef gør det?

Ikke blot er ”Lysets engel” en vanvittigt spændende krimi. Den rummer også en overraskelse af dimensioner. Der må nødvendigvis komme en fjerde bog i serien.

5 krimihjerter af 5

People’s 2023 – 458 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...