”Den skjulte” af Linda Castillo

Hr Ferdinand 2023 – 327 sider

Forlagets beskrivelse

Linda Castillo bevæger sig denne gang væk fra de vante omgivelser i Ohio, og i det fjortende bind i New York times-bestsellerserien om Kate Burkholder lever spændingen, uhyggen og intensiteten i bedste velgående i de nye rammer.
Der er gået mere end et årti, siden en højtelsket amishbiskop forsvandt sporløst. Da man finder hans knoglerester spredt ud over en mark i Pennsylvania, breder frygten sig blandt lokalbefolkningen. Utilfredse med politiets efterforskning beslutter en gruppe sig for at rejse til Ohio for at bede politichef Kate Burkholder om assistance.

Kate svigter ikke sit kald og rejser til nabostaten for at opklare forbrydelsen, men hun opdager snart, at hun har en personlig forbindelse til sagen. Den hovedmistænkte er den charmerende møbelsnedker Jonas Bowman – Kates første store kærlighed.

På trods af de følelsesmæssige komplikationer fortsætter Kate alligevel efterforskningen, men hun må snart sande, at hun befinder sig i et amishsamfund, der adskiller sig væsentligt fra de traditioner, hun kender.

I arbejdet med at finde et motiv bag mordet, afdækkes foruroligende hemmeligheder om biskoppens fortid, men ikke alle er interesseret i Kates indblanding.

Min anmeldelse

Igen har Linda Castillo indfriet mine forventninger til en ny bog fra hendes hånd.

”Den skjulte” er på sin vis en lidt anderledes bog, idet den foregår i Kish Valley i Pennsylvania, og ikke som sædvanligt i Painters Mill i Ohio. Der er imidlertid ikke den store forskel på amish-kulturen de to steder.

Kate Burkholder bliver af nogle præster fra Kish Valley bedt om at komme hertil. En biskop blev for år tilbage myrdet, og hans knogler er nu dukket op på en mark.

At Kate Burkholder bliver bedt om tage til Kish Valley skyldes, at manher ikke er tilfreds med den efterforskning, der pågår, og at man muligvis har anholdt en helt forkert mand, Jonas Bowman, som stammer fra Painters Mill.

At den anholdte Jonas Bowman også er Kate Burkholder første store kærlighed, vanskeliggør hendes private efterforskning. Kate har ingen politimæssige beføjelser i Pennsylvania, og derfor er efterforskningen privat.

Det er bestemt langt fra alle, der synes godt om, at Kate blander sig i efterforskningen, og som handlingen skrider frem, udsættes hun for forskellige former for chikane, men også for livsfarlige hændelser.

Selvfølgelig indgår både den officielle og Kates private efterforskning, som en stor del af handlingen, og naturligvis hører man også om den livsstil, som amishfolket praktiserer.

Imidlertid indgår kærlighedshistorien mellem Kate og Jonas også rigtig meget i handlingen. Da den især skildres i flashbacks, får man en indgående beskrivelse af, hvad der er foregået i ungdommen mellem det to.

Som sædvanlig, når Linda Castillo er forfatteren, er beskrivelserne i bogen aldeles glimrende.

Igen en rigtig god bog af Linda Castillo, men som sådan tilføres den ikke så meget nyt i forhold til det, mansom læsere at hendes bøger ved i forvejen.

Jeg har læst samtlige Linda Castillos amish-krimier.

Søg evt. på mine anmeldelser på www.findalskrimiside.dk

4 krimihjerter af 5

Hr Ferdinand 2023 – 327 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...