”Drabscheferne – Fra drab til dom” af Kurt Kragh og Ove Dahl i samarbejde med Stine Bolther

Politikens forlag 2023 – 262 sider

Forlagets omtale af bogen

Et dansk drømmehold inden for true-crime giver et unikt indblik i, hvordan man kommer fra gerningsstedets mysterier til at stå med en dømt forbryder.
Engagement og indsigt har gjort Ove Dahl og Kurt Kragh til to af landets mest populære formidlere af politiets arbejde.

Gennem både bestsellere, tv-optrædener og utallige foredrag har de involveret danskerne i efterforskningen af flere opsigtsvækkende sager. Derfor har de også mødt en lang række vigtige spørgsmål fra læsere og tilhørere:
”Er samfundet mere råt end tidligere?”, ”Hvad betyder fængsel på livstid?” og ikke mindst det helt centrale ”Hvordan opklarer politiet en forbrydelse?”.

Med afsæt i især det sidste spørgsmål har de to tidligere drabschefer sat sig sammen for at forklare, hvordan efterforskere griber deres opgave an. De bruger deres erfaring fra talrige sager til at føre læseren fra gerningsstedet via gerningsmandsprofilering og retsmedicinske undersøgelser til dommen og det retslige efterspil.
Samtalebogen er tætpakket med den viden om de processer, metoder og det menneskekendskab, det kræver at samarbejde sig frem til opklaringen af forbrydelser. Læserne hører om en lang række sager, som Ove Dahl og Kurt Kragh har været med til at efterforske. Man lærer nye sider af de to herrer at kende og hører om sager, de ikke før har omtalt.
Bogen er skabt i samarbejde med Stine Bolther, som har stået bag en stribe populære bøger. Herunder Dahl og Kraghs første fælles bestseller Drabscheferne – de største sager. Så det er en dansk true-crime drømmetrio, som igen og med nye sager gør os klogere på noget af det vigtigste arbejde, der findes: Opklaringen af den ultimative forbrydelse.

Min anmeldelse

Jeg var virkelig grebet af ”Fra drab til dom”. Det tror jeg ikke, vil undre nogen, der kender mig, for de ved, at jeg går meget op i det politimæssige, når jeg anmelder en krimi.

Man får en helt fantastisk indsigt i hvordan en drabsefterforskning foregår og også ide tanker Ove Dahl og Kurt Kragh gør sig på det personlige plan, når de står over for et drab. Det er indlysende, at nogle drab har ”sat sig” mere end andre.

De to lægger heller ikke skjul på, at de bestemt ikke altid har været lige enige i, hvad topcheferne i politiet mener.

Noget som jeg også hæftede mig ved, er at Ove Dahl er mere til hårde straffe end Kurt Kragh er.

For at anskueliggøre indholdet af denne meget interessante og informative bog vil jeg her nævne overskrifterne på bogens afsnit:

”Drabet”, ”Gerningsstedet”, ”Liget”, ”Efterforskningen”, ”Gerningsmanden”, ”Offentligheden”, ”Dommen”, ”Hensigten” og ”Ansvaret”.

I og med at forfatterne i de enkelte afsnit henviser til forskellige af de sager, de har efterforsket, får man en fantastisk indsigt i, hvad der sker fra drab til dom.

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2023 – 262 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...