“Tidevandet” af Matt Brolly

Lindhardt og Ringhof 2021 – 377 sider

Min anmeldelse

Matt Brolly er en engelsk krimiforfatter, der har skrevet en del bøger. Så vidt det er mig bekendt, er “Tidevandet” og nr. 2 i serien om efterforskeren Louise Blackwell, “Over kanten” de to eneste bøger, der er udkommet på dansk.

“Tidevandet” er en virkelig god, spændende og tankevækkende krimi, hvis største tema er religiøst vanvid.

To personer, en ældre kvinde og en ældre præst, bliver fundet dræbt. Kvinden bliver fundet på en strand og præsten i en kirkes skriftestol.

Da begge ofre har stigmata-lignende sår, bliver efterforskerne hurtigt klar over, at der er tale om et religiøst hævnmotiv. Flere drab følger efter.

Efterforskningen ledes af den dygtige Louise Blackwell. Ud over at stå i spidsen foren yderst vanskelig efterforskning skal Louise også bevise sit eget værd. Hun er nemlig blevet forflyttet fra en større politistation i en by til en lidt mindre i en anden by, fordi hun er blevet beskyldt for grov tjenesteforsømmelse i forbindelse med en anholdelse.

Da man ikke er i tvivl om, at drabene relaterer til noget religiøst, bliver der i efterforskningen brugt meget tid i de religiøse kredse, der indbefatter både præster og kirkepersonale i øvrigt.

Jeg synes, Matt Brolly på fin vis skildrer de implicerede personer. På et relativt tidligt tidspunkt får man et særdeles fint kendskab til drabsmanden. Efterhånden som handlingen skrider frem øges dette kendskab, og man får indblik i, hvordan vanviddet har sat sig i hans sind, og hvordan han oplever verden omkring sig.

Ud over at følge Louises efterforskning får man også et særdeles godt indtryk af personen bag efterforskeren.

Man konstaterer, at ogsåpolitifolk – selv de virkelige kompetente – kan være modbydelige og grove over for hinanden.

Det psykologiske spiller en meget stor rolle i bogen, og da det menneskelige sinds veje er uransagelige, forstår jeg fuldstændig præmissen for, hvorfor drabsmanden er blevet til den, han er.

Som alle gode krimier indeholder “Tidevandet” også god elementær spænding.

Både naturskildringer og bogens forskellige miljøer er skildret på allerbedste vis.

Selvfølgelig skal jeg også læse nr. 2 i serien om efterforskeren Louise Blackwell – “Over kanten”.

5 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2021 – 377 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...