”Station Z” af Jakob Melander

People’s 2022 – 402 sider

Min anmeldelse

”Station Z” er andet bind i Jakob Melanders trilogi om det umage par, politiassistent Christian Porsing og den tyske profiler Sigga Freitag. Første bind i serien er ”Jeg er Sarons Rose”.

Christian har søgt orlov fra Københavns Politi og er taget til Berlin for at hjælpe Sigga dels med at oversætte en bog og dels for at forsøge at blive oplært i at læse mentale spor på et gerningssted – en suveræn evne, som Sigga virkelig forstår at udnytte.

Om det kan lade sig gøre i virkeligheden, er jeg noget tvivl om, men spændende er det i hvert fald at læse om.

Under opholdet opsøges de af journalisten Linnea Pudérs fra Göteborg, som beder om deres hjælp til at finde pigen Ineke, der som 9-årig i 2012 blev bortført sammen med sin lidt ældre bror. Umiddelbart efter bortførslen blev broren fundet dræbt.

Imidlertid er der nu forskellige tegn på at Ineke er i live, idet et brev, som med stor sandsynlighed er skrevet af Ineke, er blevet fundet på en legeplads i nærheden af Göteborg.

Christian og Sigga indvilliger i at rejse til Göteborg for hjælpe Linnea. Senere viser det sig, at Linnea har mere end journalistisk interesse i at finde Ineke.

Nu tager handlingen fart. Politiet finder frem til en mand, som måske kan have kidnappet Ineke, men er hun i live?

Göteborg er et af de steder i Sverige, man i stigende grad har været udsat for forskellige former for bandekriminalitet. De kriminelle er selvsagt ikke begejstrede for, at politiet i den grad er oppe på mærkerne og færdes mange steder i de kriminelle miljøer i håb om at finde den gerningsmand, der kan have bortført Ineke.

En indvandrerbande starter derfor deres egen eftersøgning efter bortføreren for hurtigt at slippe af med det store politiopbud. Både selvtægt og forslag om offentlig henrettelse kommer på bandens dagsorden.

Jakob Melander beskriver virkelig godt, hvordan Christian, Linnea og i mindre grad Sigga involveres i eftersøgningen. Det er bestemt ikke nogen let opgave, da det svenske politi ind imellem er meget genstridige, når det handler om at samarbejde med forskellige mennesker.

Jakob Melanders skildringer af både personer og steder er særdeles gode.

Hvordan det hele hænger sammen får man en god forklaring på til sidst.

Jeg synes rigtig godt om det, der har med det politimæssige at gøre, og jeg må konstatere, at de forbrydelser, der efterforskes er modbydelige og barske, men desværre ikke urealistiske.

Station Z er både en helt almindelig god politikrimi, men samtidig også noget anderledes, idet der fokuseres en del på mentale spor, som Sigga og efterhånden også Christian benytter sig af.

Jeg er sikker på, at det med at læse mentale spor på et gerningssted også kommer til at spille en væsentlig rolle i sidste del af trilogien, og selv om det i min optik ikke er helt realistisk, vil jeg bestemt glæde mig til at læse den.

4 krimihjerter af 5

People’s 2022 – 402 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...