Impactpress 180222 – 188 side
Min anmeldelse
”Dødslægen – branden på Bornholm 1995” er en dramadokumentarisk true crime-beretning om en af danmarkshistoriens alvorligste kriminalsager, der fandt sted på Bornholm.
Sagen handler om den københavnske Elisabeth Wæver, som er blevet forelsket i en lægekollega, som hun har mødt, mens hun har været lægevikar på Bornholm, og som hun får et længerevarende forhold til.
Den 28. august 1995 udbryder der brand i lægekollegaens/elskerens hjem. Han er på arbejde, og hans kone og to små drenge er derhjemme. Alle tre omkommer.
Elisabeth Wæver bliver sigtet for mordbrand, kendt skyldig og idømt livsvarigt fængsel for at have anstiftet branden.
Motivet skulle være, at Elizabeth Wæver efterfølgende kunne få lægekæresten for sig selv.
Beretningen bygger på oplysninger, som alle er fakta, og som forfatterparret har indhentet fra fx sagsakter, og retsdokumenter. Hertil kommer samtaler med personer, der på forskellig vis kender sagen indefra.
Det fremgår tydeligt af beretningen, at der har ligget et meget stort researcharbejde forud for forfatternes nedskrivning.
Selv om så at sige alle personer, der har medvirket til give forfatterne den fornødne baggrundsviden, er anonymiserede, får læseren et virkelig godt indtryk af, hvad deres tilknytning til sagen har været.
Sagen vakte stor opsigt i hele landet og blev ofte omtalt i nyhedsmedierne.
Sagen kommer sidenhen for både højesteret og den særlige klageret, men dommen fra landsretten med 12 nævninge stod fast.
Elisabeth Wæver blev løsladt efter 13 år på forskellige afsoningssteder.
Jeg er slet ikke i tvivl om, at mange vil finde ”Dødslægen – Branden på Bornholm 1995” uhyre interessant, især dem, der som jeg, tydeligt husker sagen.
Tv-serien ”Rejseholdet” har i øvrigt et afsnit, som bygger på virkelighedens drama på Bornholm.
4 krimihjerter af 5
Impactpress 180222 – 188 sider
Reklame:
Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget