”En familietragedie” af Mattias Edvardsson

People’s 2021 – 379 sider

Min anmeldelse

”En familietragedie” er en spændende psykologisk roman, der ikke lige slipper taget i en, når den er færdiglæst.

På mange måder er der tale om en krimi med en spændende intrige med ægteparret Steven og Regina, der findes myrdet i deres hjem. Imidlertid er bogen også så meget andet, da der indgår mange elementer af den almenmenneskelige slags.

Jeg kan nævne: sorg over at have mistet en ægtefælle, at være enlig far, at være opvokset i et hjem med stofmisbrug, at være afhængig af at date via datinghjemmesider, at være en del af utroskab, at være plaget af dårlig samvittighed, at bryde den sociale arv, at være spilafhængig o.lign.

Der er fem personer, man følger gennem bogen, som foregår i universitetsbyen Lund. Der er den unge enkemand Bill, som er far til otteårige Sally. Der er Karla, den unge pige fra Nordsverige, som søger ind på jurastudiet, og som må tjene penge som rengøringshjælp. Der er rigmandsdatteren Jennica, som skønt hun er 30 år, ikke har fundet sit ståsted i livet.

Desuden er derdet velstående ægtepar, børnelægenSteven og hans koneRegina, som findes myrdet i deres hjem.

På forskellig vis flettes disse personers liv sammen.

Handlingen skifter bogen igennem synsvinkel mellem Bill, Karla og Jennica, og det er med til at give fantastisk godt indblik i deres liv.

Selv om man som læser ved, at ægteparret Steven og Regina bliver myrdet, får man gennem det samspil, de på forskellig visindgår i med bogens tre andre hovedpersoner også et virkelig godt kendskab til dem.

Bogen igennem kommer der små afsnit med overskriften ”Uddrag af politiets afhøring af… ”. Det er også med til dels at karakterisere personerne og dels indirekte at følge politiets efterforskning, og samtidig tilføjer det elementer til selve krimiintrigen. Det samme gør de avisartikler fra ”Aftenposten, Lund”, der nogle gange også dukker op.

I al sin enkelthed handler ”En familietragedie” om forskellige menneskeskæbner, hvis liv bliver flettet ind i hinanden.

Jeg synes helt utrolig godt om denne bog på samme måde, som jeg også gjorde det med Mattias Edvardssons to foregående bøger ”En helt normal familie” og ”Gode naboer”.

Bøgerne er enkeltstående og hver især helt utrolig gode.

5 krimihjerter af 5

People’s 2021 – 379 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...