”Imperiet” af Michael Katz Krefeld

Lindhardt og Ringhof 2021 – 308 sider

Fra bogens bagside:

Ravn kontaktes af advokat Miriam Østergaard, der vil hyre ham til en helt speciel sag: Den skandaleombruste rigmandsdatter Christiane Saxenholm er blevet kidnappet, og Ravn skal overbringe løsesummen på 3 millioner. Snart bliver Ravn og Miriam inddraget i en blodig magtkamp om kontrollen over et finansimperium til en værdi af 3,5 milliarder kroner – en kamp, der truer med at styrte Saxenholm-familien i grus og Ravn og Miriam i graven.

Min anmeldelse:

”Imperiet” er Michael Katz Krefelds syvende bog i serien om privatopdageren Thomas ”Ravn” Ravnsholdt. 

Michael Katz Krefeld evner på allerbedste vis at lade sine Ravn-bøger foregå i forskellige miljøer. Et bestemt sted er dog altid med i alle bøgerne om Ravn, nemlig området omkring Christianshavns Kanal, hvor Ravn bor på sin båd ”Bianca”.

I ”Imperiet” foregår en stor del af handlingen i finansimperiet Saxenholm med tråde til steder, der på forskellig vis er forbundet til Saxenholm.

Ravn og advokaten Miriam engageres til at klare en mindre opgave for Saxenholm. Imidlertid udvikler opgaven sig til noget, der senere viser sig at være et meget spektakulært drab.

Efterfølgende sker der flere drab.

Det altoverskyggende tema i bogen er kampen mellem arvingerne – to søstre og to brødre. Hvem skal efter deres far død overtage magten i imperiet?

De fire søskende er meget forskellige, hvilket tydeligt kommer frem i de virkelig gode personbeskrivelser.

Jeg bryder mig faktisk ikke særlig meget om nogen af de fire søskende.

Det er er lidt uhyggeligt at læse om, hvordan nogle advokater formår at spille en meget afgørende rolle i, hvordan et finansimperium som Saxenholm styres.  

Når man ser bort fra de herlige mennesker omkring Christianshavn og den unge, smukke og sympatiske advokat Miriam, møder man temmelig mange usympatiske typer.

Ravn er Ravn som vi kender ham – stærk, stædig, intelligent, men også meget følsom, ikke mindst bliver han berørt, da hans hund Møffe bliver alvorligt syg.

Hverken Ravn eller Miriam havde på forhånd forestillet sig, at den opgave, deblev hyret til af Saxenholms advokat, Jesper Brokhus, ville udvikle sig så dramatisk og livsfarlig, som den gør.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Michael Katz Krefeld igen har skrevet en kvalitetskrimi.

Jeg synes dog, at der mangler lidt, hvad intensitet, overraskelser og spænding angår; men jeg er alligevel ”Vild med Michael Katz Krefeld”.

4 krimihjerter af 5

Lindhardt og Ringhof 2021 – 308 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...