”Ved Babylons floder” af Malene Klein

Lindbak og Lindbak 2021 – 478 sider

Min anmeldelse

En tidligere dansk PET-agent findes brutalt myrdet i Maine i USA. Hans lig er arrangeret, så det minder meget om Edvard Munchs berømte maleri Skriget.

Sammen med andre danske efterforskere sendes Maya Winther til USA for at assistere FBI. Maya har speciale i kriminologisk psykologi.

Den måde, dette samarbejde finder sted på, anser jeg desværre for urealistisk, idet jeg tror, at de danske efterforskere får alt for meget at sige.

Maya Winther er meget velkarakteriseret. Hun er ung, ambitiøs og rapkæftet, men har også personlige problemer, som hun kæmper med.

I øvrigt gælder det, at personkarakteristikkerne er fine. En, som især gør sig bemærket, er den karismatiske FBI-agent Jack DeLuca, som Maya Winter nærmest får et had- kærlighedsforhold til.

Flere drab finder sted mens efterforskningen pågår. Fælles for dem er, atofrene udstilles, så de relaterer til forskellige kendte malerier.

Efterforskningen viser hurtigt, at de uhyggelige drab har en forbindelse den lille ø, Malaga Island ved Maines kyst, og at hændelser, som virkeligt har fundet sted for mange år tilbage, på spændende vis spiller en rolle i denne fiktive historie.

Malene Klein har lavet et fint stykke researcharbejde for at finde frem til alle de historiske detaljer.

Bogen er spændende, men jeg synes, at den er rigelig lang, idet der bruges meget tid på at beskrive de danske efterforskeres temmelig problematiske privatliv.

Men en rigtig flot debut af Malene Klein.

4 krimihjerter af 5

Lindbak og Lindbak 2021 – 478 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...