”Offer” af Walther Rebernik

People’s 2021 – 350 sider

Min anmeldelse

Hovedpersonerne i Walther Reberniks ”Offer” er: politikommissær Lene Jespersen, karateinstruktør og tidligere specialkonsulent for politiet Hannah Bengtsson samt tidligere fremmedlegionær Markus Larsen, som gerne påtager sig diverse opgaver, der kræver våben og muskler.

Disse tre personer mødte man også i Walter Reberniks debutbog ”Jæger”, og deres veje krydser hinanden igen.

Man skal ikke mange sider ind i bogen, før de tre bliver involveret i opklaringen af bortførelsen af Østre Landsrets præsident. I forbindelse med bortførelsen er han blevet udsat for en voldsom forgiftning.

En endnu værre forbrydelse finder sted, da en stjerneadvokat forsvinder midt under en igangværende retssag – en forsvinden, som munder ud i noget, som politiet og medierne frygter er et terroranslag.

Walther Reberniks skildringer af forbrydelserne er barske, men realistiske.

Som handlingen skrider frem, følger man politiets forsøg på at opklare forbrydelserne. Efterhånden får man også mere og mere indsigt i det, der ligger til grund for forbrydelserne, idet man også følger gerningsmændene på nærmeste hold.

Ud over den nutidige handling, føres man også tilbage til slutningen af 1980’erne, hvor man hører om to sjetteklasseelever Charlie og Luis’ venskab.

Skildringen af disse to børn gøres på fantastisk god vis. Man får et virkelig fint indblik i deres børneverden. De får meget tid til at gå med spille brætspillet Stratego, gå på genbrugspladsen, sjæle flasker m.m.

Luis bor sammen med sin enlige far. De er chilenske flygtninge. Luis får mange tæv af sin far.

Som barn af et par hippieagtige forældre har Charlie et langt bedre bardomsliv.

Som voksne kommer Charlie og Luis til at spille en væsentlig rolle i den nutidige handling.

Walther Reberniks beskrivelser af bogens personer er særdeles gode. Det samme gør sig gældende, hvad angår steder og miljøer,

Jeg synes på mange måder virkelig godt om bogen, som er særdeles spændende og tankevækkende og ikke så lidt af en pageturner. Efterhånden som handlingen skrider frem, synes jeg dog, at jeg følte mig for meget som tilskuer til en action- og til tider science fiction-film.

Sproglig set kan en metafor være med til at beskrive mangt og meget på god vis i en handling, men i ”Offer” synes jeg, at Rebernik har været lidt for rundhåndet. De greb for meget forstyrrende ind i mit læseflow, idet de hele tiden ”poppede op” som billeder på min nethinde. Dem skulle jeg jo også ”se”.

Bogen slutter med en cliffhanger, så jeg er ikke i tvivl om, at der kommer en efterfølger til ”Jæger” og ”Offer”, og den skal helt bestemt læses. Det vil jeg glæde mig til.

4 krimihjerter af 5

People’s 2021350 sider

Reklame:

Bogens findes som E-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...