”Datter savnet” af Anna Jansson

People’s 2021 – 415 sider

Min anmeldelse

”Datter savnet” er første bog i Anna Janssons nye serie med kriminalinspektør Kristoffer Bark.

Kriminalinspektør Kristoffer Barks datter, Vera forsvandt på sin polterabend for 5 år siden efter at være roet ud på en sø. Til hans store fortvivlelse er det i løbet af de efterfølgende 5 år ikke lykkedes for politiet at finde hende. Man antager, at hun efter al sandsynlighed er druknet.

Kristoffer Bark mener, at Vera måske kunne have været udsat for en forbrydelse. Han er meget langt nede rent psykisk, og meget af hans fritid går derfor med at afsøge de områder ved den sø, hvor hun forsvandt, men til hans fortvivlelse fører det ikke noget med sig.  

Kristoffer Bark bliver leder for en lille gruppe politifolk, der skal efterforske gamle, uafsluttede sager. En arkiveret sag med en forsvunden pige, der har en slående lighed med Vera, dukker op. Bark genåbner sagen og håber på, at efterforskningen måske kan hjælpe ham med at finde frem til, hvad der skete med Vera.

Efterforskningen medfører, at Kristoffer Bark kommer i forbindelse med en meget broget skare af mennesker.

Fælles for dem er, at de så at sige alle sammen har problemer af forskellig art og omfang, som de kæmper med.

Kristoffer Bark har også selv psykiske problemer at kæmpe med. Han er fortvivlet over ikke at vide, hvad der er sket med hans datter, og desuden har han svære problemer med at styre sit temperament. Han er derfor nødsaget til at søge hjælp hos psykologen Mia Berger.

Anna Janssons beskrivelser af både mennesker og steder er fine, og selv om det myldrer med problemer, ved hun helt bestemt, hvad hun har med at gøre. Især en ung pige fra hvis synsvinkel, man også ser en del af handlingen, er meget velbeskrevet.

Selve krimiintrigen er virkelig god, og bogen har en overraskende slutning.

Anna Janssons nye serie med Kristoffer Bark tegner til at blive virkelig god, så jeg er helt klar til at læse bog nummer to.

4 krimihjerter af 5   

People’s 2021 – 415 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...