”Ildlandet” af Pascal Engman

People’s 2021 – 476 sider

Min anmeldelse

Hvis man er til forrygende spændingsromaner, hvor der sker noget hele tiden, så skal man læse ”Ildlandet” af den svenske forfatter Pascal Engman.

Selv om handlingen ikke alle steder er helt realistisk, så er der i bogen et meget stort og tankevækkende tema om handel med organer.

I ”Ildlandet” bliver denne handel drevet fra en nazistkoloni i Chile. Herfra bliver jagten ledet efter donorer i Sverige. Denne jagt koncentrerer sig især om udenlandske flygtningebørn.

Ud over handelen med organer foregår der også meget andet kriminelt i bogen, idet flere fremtrædende svenske erhvervsfolk kidnappes, og deres familier bliver afkrævet løsesum.

Også magtkampe i den svenske kriminelle underverden spiller en rolle i handlingen.

Brodne kar inden for politiet indgår ogsåi intrigen.

På mesterlig vis formår Pascal Engman at kombinere alle disse forskellige krimielementer på allerbedste vis.

Kærlighed af forskellig slags er også et tema, der spiller en rolle i handlingen.

Persongalleriet er spændende. Mest hører vi om den rebelske politiinspektør Vanessa Frank og ex-soldaten Nicolas, som tidligere har gjort tjeneste ved en svensk enhed, der er en pendant til det danske Jægerkorps.

Man får også et godt kendskab til lederen af nazistkolonien i Chile, Carlos Schillinger som kan sammenlignes med en mafiaboss. Han styrer samvittighedsløst kidnapningen af donorbørn, som altid mister livet, når organer fjernes fra deres krop.

Han er også skruppelløs og modbydelig over dem, som han opfatter som sine fjender. Han skyer ingen midler og anvender gerne tortur.

”Ildlandet” er delt op i mange korte afsnit, som skifter mellem forskellige steder, og mange af afsnittene slutter med en cliffhanger til kommende afsnit, hvilket bevirker, at bogen er svær at lægge fra sig.

Jeg er meget begejstret for ”Ildlandet”, som er den første bog i serien med den rebelske politiinspektør Vanessa Frank i hovedrollen. Jeg venter spændt på den næste bog.

5 krimihjerter af 5

People’s 2021 – 476 sider

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...